Review: Plantronics Voyager Pro+

Hoewel we de laatste tijd behoorlijk wat aandacht aan Jabra hebben besteed, is er nog een belangrijke speler op de Bluetooth headset markt en wel Plantronics. Ook van Plantronics gaan we de komende tijd een aantal Bluetooth headsets onder de loep nemen. Vandaag kijken we naar de Voyager Pro+.

Uiterlijk

De Voyager Pro ziet er als een typische telefoniste headset uit. Het toestel bevat een redelijk grote accu die achter het oor verdwijnt en een slanke microfoon die bij ons tot halverwege de wang reikt. De vormgeving is voor ons gevoel met name functioneel en dat is niet vreemd gezien Plantronics zich op professionele gebruikers richt.

Uitrusting

De professionele uitstraling van Plantronics zien we ook terug in het accessoirepakket dat het bij de Voyager pro+ levert. De netstroomadapter bevat een opzetstuk voor zowel Nederlandse als Engelse stopcontacten zodat je in het meerendeel van Europa het toestel op kan laden. Het pakket bevat ook diverse maten eargels met schuimpjes en een USB laadsnoer met autolader.

Installatie

Het installeren van de Plantronics Voyager Pro+ is net zo makkelijk of moeilijk als iedere andere Bluetooth headset die we in handen hebben gehad. Wat wel opvalt in vergelijking tot andere headsets is dat de iPhone in staat is om het accu niveau van de Voyager Pro+ weer te geven. Erg handig.

Een ander opvallende eigenschap is dat de Voyager Pro+ ook over gesproken meldingen beschikt. Dit zagen we eerder al bij de Jabra Cruiser II en is zeer handig gezien dit toch toestellen zonder display zijn.

Draagcomfort

Het idee om een flinke accu achter het oor te dragen is niet iets wat ons erg aansprak toen we de Voyager Pro+ voor het eerst in gebruik namen. In de praktijk blijkt het echter zeer mee te vallen. Het rubberen deel van de accu naar het midden van het toestel is van extreem zacht rubber waardoor het zich makkelijk laat buigen. Dit bevalt ons enorm.

Geluidskwaliteit

De Voyager Pro+ bevat een tweetal technieken om het stemgeluid van de gebruiker zo zuiver mogelijk te houden. Allereerst bevat het IQ2, een techniek op basis van twee microfoons die de ruis al aardig moet onderdrukken. Daarnaast bevatten de microfoons een drielaags bescherming tegen de wind. Nu zullen we niet al te ver in detail gaan, maar het werkt goed. Ook bij het rijden met een open raam zijn we goed te verstaan. Een interessante feature is overigens ook dat het toestel automatisch het geluidsniveau aanpast.

Naast stem is het ook mogelijk om muziek te streamen. Leuk dat het kan, maar een diepe bas haal je er niet uit. Ook bij deze headset moeten we concluderen dat als muziek belangrijk is, je op zoek moet naar een stereo headset.

Batterij

de Voyager Pro+ kan 5 uur spreektijd of 6 dagen standby hebben voordat deze aan de stekker moet. Wederom hebben we dit niet actief getest, maar voor ons gevoel komt het in de praktijk aardig overeen met de claim.

Conclusie

Hoewel het uiterlijk van de Voyager Pro+ ons niet snel zal verleiden, doen de features dat wel. Met name de gesproken meldingen zijn zeer interessant en ook het automatisch aanpassen van het volume laat zien dat we een headset in de handen hebben waar goed over is nagedacht. Dit is zeker een aanrader voor de professionele markt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Goede accu
  • Prima ruisonderdrukking
  • Goed geluid

THE BAD

  • Saai uiterlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events