GadgetGear.nl

Review: Jabra Cruiser2


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Jabra Cruiser2 met 4.5 sterren.

The Good
  • Goed ontwerp
  • Praktische knoppen
  • Goede ruisonderdrukking
  • Goede accu

The Bad
  • Muziekweergave laat te wensen over

De succesvolle Jabra Cruiser heeft een opvolger gekregen en wel de Cruiser 2 die vanaf vandaag in de (virtuele) winkels moet liggen. Wij hebben de Cruiser afgelopen donderdag al meegekregen en hebben er enkele ritten mee gemaakt.

Omdat veel carkits nat gaan op het ontbreken van ondersteuning voor nieuwe telefoons, hebben we meteen de nieuwe Samsung Omnia 7 als testmodel gebruikt. We zijn er vanuit gaan dat Jabra tijdens de ontwikkeling van de carkit, mogelijk geen beschikking zou hebben over Windows Phone 7 toestellen.

Uiterlijk

Maar eerst, wat krijgen we allemaal wanneer we de doos openmaken. Uiteraard vinden we handleidingen, garantiebewijzen en andere informatie die we als echte gadgeteers zijnde, meteen naast ons neerleggen.

Naast boekjes en de Cruiser 2 zelf, vinden we een miniUSB laadkabel en een 12V naar USB omvormer voor in de auto (altijd handig, ook om de telefoon van stroom te voorzien). De Cruiser 2 zelf is van een clip voorzien om deze op de zonneklep te schuiven. Dit heeft twee voordelen. Ten eerste zitten zowel de speaker als de microfoon dicht bij het hoofd. Ten tweede mag je in veel landen geen apparatuur bedienen wanneer je achter het stuur zit. Veel agenten zullen niet doorhebben dat je de car kit aan de zonneklep hebt zitten waardoor de pakkans een stuk kleiner is.

Bediening

Aan de voorkant bevat de car kit vier knoppen waarvan één zich op het speaker deel bevind (de Mute knop). De call(end) en volumeknoppen dienen stevig ingedrukt te worden. Wanneer de zonneklep iets los hangt, kan dat irritant zijn.

Aan de zijkant zitten twee knoppen en de miniUSB aansluiting om de Cruiser 2 mee op te laden of (naar verwachting) de software een upgrade te geven. De twee knoppen zijn om de Cruiser 2 aan te zetten en om de FM zender te activeren.

Muziek

Hoewel spraak het belangrijkste zal zijn in de beoordeling van een car kit, is het ook mogelijk muziek over de Cruiser 2 te streamen. Wanneer je dit doet zonder de FM zender te activeren, zal de Cruiser gebruik maken van de interne speaker. Die speaker is duidelijk geoptimaliseerd voor spraak. Echt slecht willen we het niet noemen, maar die FM zender zit er niet voor niks in. Wanneer de FM zender ingeschakeld is, dan is de muziek via (letterlijk) iedere autoradio af te spelen.

Spraak

Omdat de Cruiser 2 geen scherm o.i.d. heeft, zal de Cruiser 2 alles via spraak bevestigen (nouja, bijna alles). Dit merk je al wanneer je de Cruiser 2 voor het eerst opstart. De Cruiser 2 zal je meteen vragen het pairingsproces te starten en 0000 als pincode te gebruiken indien daarom gevraagd zal worden. De Jabra Cruiser 2 kan met twee toestellen tegelijk verbinden, wat ideaal is wanneer je niet de enige bent die van dezelfde auto/car kit gebruik zal maken.

De Cruiser 2 beschikt over twee microfoons met ruisonderdrukking. Door het verschil in het geluid dat deze twee microfoons binnen krijgen, is de Cruiser 2 in staat een redelijk helder stemgeluid vast te leggen, zelfs met het raam open. Alleen wanneer we het raam op een dusdanig kleine kier zetten dat de wind echt gaat suizen, zal het stemgeluid er op achteruit gaan.

Conclusie

De Cruiser 2 is de ideale car kit voor mensen die geen zin hebben om aan hun auto te sleutelen. Het enige dat wennen is, is de Engelse uitspraak van Nederlandse namen wanneer iemand ons onder het rijden belt. Volgens Jabra kan de car kit 20 dagen in de standby stand staan, of 14 uur gesprekstijd aan voordat de accu van de Cruiser 2 leeg is. Wij hebben het niet gemeten, maar tussen donderdag en vandaag hebben wij hem nog niet hoeven laden bij normaal gebruik. Sterker nog, we hebben hem nog helemaal niet geladen sinds hij uit de verpakking komt.

2 reacties

  • Ik heb de Jabra cruiser 2 nu 2,5 jaar in mijn bezit , in begin wel tevreden batterij ging lang mee . Nu na 2,5 jaar is de batterij elke week leeg , ondanks dat ik hem niet veel gebruik want ik rijd maat 7000 km. per jaar . Volgen Media Markt is het de bedoeling dat ze maar 2 jaar meegaan dus ik heb geluk .Volgen Mediamarkt is de batterij ook niet te vervangen . Dus ik geen Jabra meer .PS. 2maanden geleden maitje gestuurd naar Jabra over het snel leeg zijn van de batterij maar kijg hier geen gehoor op , hun batterij is waarschijnlijk ook leeg . Gr. Arie

    • De levensduur van accu’s is lastig te voorspellen en net als bij elektrische tandenborstels, scheerapparaten en iPhones is de accu ‘lastig’ te vervangen. De Media Markt zal de afweging voor je hebben gemaakt wat je aan manuren kwijt bent voor de vervanging en wat een nieuwe kost. Bij regelmatig gebruik gaan dit soort accu’s doorgaans langer mee. Dat Jabra niet antwoord is niet netjes, maar misschien is er wel iets mis gegaan. Ik heb als gewoon persoon weleens contact met de servicedesk gehad en dat gaat altijd wel goed.

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten