Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Plantronics K100 Speakerphone met 4 sterren.

The Good
  • Goede accu
  • Prima ruisonderdrukking
  • Makkelijk in gebruik
The Bad
  • Saai ontwerp
  • Groter dan nodig door de beugel
  • Muziekkwaliteit niet al te best


In de tweede review vandaag, bekijken we de Plantronics K100. De K100 is een bluetooth speakerphone voor in de auto die vergelijkbaar is met de Cruiser 2 van concurrent Jabra. In deze review zullen we de twee dan ook regelmatig naast elkaar leggen.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de K100 is totaal niet te vergelijken met dat van de Jabra Cruiser. Waar de Cruiser meer aansluit bij het strakke uiterlijk van de gadgets van vandaag de dag, past het ontwerp van de K100 voor ons gevoel meer bij de gemiddelde auto. De K100 is ook wat vriendelijker voor de zonneklep dan de Cruiser 2. De Cruiser 2 bevat een vrij strakke klem. Na verwijdering zie je de sporen nog een tijdje in de zonneklep staan. De K100 heeft een soort van grote stalen clip. Deze neemt meer plek in, maar laat geen deuken in de zonneclep achter.

Uitrusting

De uitrusting van de Cruiser en de K100 zijn exact hetzelfde. Ook de K100 komt met een autolader en een USB kabel. De handleiding is kort en bondig wat prima is voor deze speakerphone.

Bediening

Ook in bediening komt de K100 met de Cruiser grotendeels overeen. Het enige verschil is dat de Cruiser een schuifje had om hem aan te zetten terwijl de K100 met de telefoonknop wordt aangezet. Dat laatste heeft overigens onze voorkeur. Ook de K100 beschikt over een mute functie om zo met de bijrijder overleg te kunnen plegen zonder dat de persoon aan de andere kant van de lijn dit kan horen.

Muziek

Naast spraak is het ook mogelijk om muziek naar de K100 te streamen. De K100 kan dan de brug nar de autoradio vormen door deze muziek over FM door te geven. Doe je dat niet, dan gebruikt de K100 de ingebouwde speaker. Net als de Cruiser, is de speaker niet voor muziek gemaakt en valt de kwaliteit behoorlijk tegen. Het kan, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Voor deze test koppelde wij de K100 overigens aan een iPod Touch.

Spraak

Hoewel de kwaliteit van de muziek over de speaker tegenvalt, is de speaker wel lekker duidelijk bij het voeren van gesprekken. Ook het gebruik van de dubbele microfoons voor de ruisonderdrukking functioneert prima.

Conclusie

De twee grootmachten op de Nederlandse markt; Jabra en Plantronics hebben beiden een Speakerphone gemaakt die gewoon prima doet waar die voor gemaakt is. Op beiden valt eigenlijk niks aan te merken. De keus voor de één of de ander is wat ons betreft niet meer dan een keuze voor het uiterlijk en de prijs. De K100 kost in de meeste shops €30 minder dan de Cruiser van Jabra.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.