Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Call of Duty Black Ops

Call of Duty Black Ops is misschien wel één van de meest gehypte games van het moment. Wij kregen onlangs een exemplaar in handen en gingen aan de slag.

Modern Warfare 2

De Call of Duty series is niet onbekend voor mij als reviewer. Eerder schreef ik voor een tijdschrift al een review over Call of Duty Modern Warfare 2, een game waarvan ik enorm onder de indruk was. Gezien Modern Warfare 2 van een compleet andere studio afkomstig is, lijkt het me niet meer dan eerlijk om de twee titels met elkaar te vergelijken.

Verhaallijn

Beide games hebben (gelukkig) een compleet eigen verhaallijn. Waar Modern Warfare 2 je meesleept in een verhaal dat echt zou kunnen gebeuren, is Black Ops meer een thriller die zich afspeelt ten tijden van het presidentschap van John F Kennedy. Deze beroemde president zie je dan ook meerdere keren in de game terugkeren.

Zoals ik al aangaf, is Black Ops meer een thriller. Je start het spel dan ook in een verhoorkamer. Stukje bij beetje speel je de missies die in jouw verleden plaatsvonden. Missie voor missie krijg je dan ook de puzzelstukjes uit jouw verleden te zien. Natuurlijk wil ik niet teveel verklappen, maar zeker op het einde neemt het plot een fantastische wending.

Over het einde gesproken, daar kreeg ik wederom een flashback naar Modern Warfare 2. In die game moest je de eindbaas met de hand vermoorden, wat een nogal abrupt einde aan het spel bracht en dat bracht nogal wat kritiek op Activision. Ditzelfde leek ook te gebeuren in Black Ops, maar gelukkig heeft Black Ops daar een stokje voor gestoken (en daar hou ik het even bij).

Ter Land, Ter Zee en in de Lucht

Black Ops is meer dan een shootet. Gedurende de game kom je meerdere maken in situaties waar je vliegtuigen, helikopters, boten en andere transportmiddelen mag besturen. De besturing van dezen is buitengewoon intuïtief en brengt veel variatie in de gameplay. Een zeer goede keuze van de studio.

Zombies

Wat overigens wel aardig is, is dat Black Ops ook een Zombies gameplay bevat. We zagen de Zombies in de Call of Duty serie al eerder opduiken in de iPhone versie. In Black Ops is het ook mogelijk om zombies te slachten. Alleen kan dat behoorlijk irritant zijn, maar in een multiplayer situatie is dat gewoonweg grappig.

Graphics

Ook hier refereer ik weer aan Modern Warfare 2 en eerlijk is eerlijk, dat zag er voor mijn gevoel toch wat beter uit dan Black Ops. De omgevingen en vijanden maakten gewoon een betere en natuurlijkere indruk. Toch wil ik niet zeggen dat de graphics slecht zijn. Verre van zelfs, maar Modern Warfare bewees dat het beter kan.

Conclusie

Toen ik Modern Warfare 2 uitspeelde was ik en shock. Het einde kwam zo abrupt en snel dat ik helemaal niet blij was met het feit dat ik de game had uitgespeeld. In Black Ops is dat anders. De opbouw naar het einde is perfect en voor mijn gevoel ben ik ook langer met de game zelf bezig geweest. Hoewel Modern Warfare voor mijn gevoel mooier blijft, is ook Black Ops nu al een klassieker die iedereen gespeeld moet hebben. Zeker als je een fan van oorlogsthrillers bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.