Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Einde TMF in Zicht

Na vijftien jaar lijkt het doek voor TMF (The Music Factory) nu toch echt te vallen. De clipzender trok al jaren steeds minder kijkers en veranderde (in de ochtenden) van succesvolle clipzender in de zoveelste cartoonzender.

TMF werd in 1995 opgericht door 538 directeur Lex Harding. Dat verklaarde ook de jarenlange samenwerking tussen de twee muziekzenders. Zeven jaar later, in 2002, kocht reus MTV de zender en niet veel later slokte MTV ook The Box op waardoor het een monopoly op de Nederlandse clipzender markt kreeg. Over de jaren die volgden vervreemden 538 en TMF van elkaar waardoor beiden een ander geluid kregen voor dezelfde doelgroep.

Enkele jaren geleden sloot MTV The Box om plaats te maken voor Comedy Central. Comedy Central is behoorlijk succesvol en zit in de meeste gemeenten op zowel de analoge als de digitale kabel. Ook Comedy Central Family is in veel gebieden digitaal te ontvangen. Of MTV ervoor zal kiezen Comedy Central Family op het kanaal door te geven is onbekend. Ook is het nog onduidelijk wat de status van TMF België is gezien TMF België vooralsnog geen onderdeel van MTV lijkt te zijn.

TMF heeft een groot aantal succesvolle TV persoonlijkheden achtergelaten. Denk aan Bridget Maasland, Sylvana Simons, Tooske Breugem en Renate Verbaan. Een aantal van de huidige werknemers zullen door MTV worden overgenomen. De rest zal op zoek moeten naar een andere baan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.