De smaak van: Volsmaakt Knijpfruit

Gisteren hadden we het kort over de eetbare bloemen die we afgelopen week op het FoodValley evenement tegenkwamen. Wanneer het om innovatie in voeding gaat, waren er echter nog een aantal noviteiten die interessant waren.

Één daarvan is Volsmaakt, knijpfruit zoals we dat van de McDonalds kennen maar gezonder en dat komt door gebruik van Pascalisatie. Pascalisatie is een proces waarbij bacteriën gedood worden door voedsel onder druk te zetten. Over het algemeen gebruiken fabrikanten verhitting om dit voor elkaar te krijgen waarbij veel voedingsstoffen verloren gaan.

Wij kregen een pakje volsmaakt mee om dit uit te proberen, in ons geval Frambozen. De trendy doorzichtige verpakking liet niets aan de verbeelding over. Wat we proefden was een frambozen puree zonder toevoegingen. De zuur/zoete smaak die we van vers fruit verwachten.

Volsmaakt is nieuw, verwacht het voorlopig dus nog niet in de winkel. Sterker nog, het is nog niet eens zeker of de huidige naam en verpakking gebruikt zal worden wanneer het product verkocht gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events