Onlangs kondigde Conceptronic opnieuw een universele adapter lijn aan voor notebooks. Aangezien we eerder al naar de Universal Notebook Power Adapter 90W hebben gekeken, leek het ons interessant om eens te kijken of deze Slim Line ons ook kan charmeren.

Als echte Gadgeteers is het eerste dat ons opvalt, het ontbreken van de USB lader. Laten we eerlijk zijn, dat was dé reden dat we de Universal Notebook Power Adapter 90W een echte gadget vonden. We krijgen er echter wel iets voor in de plaats; een tasje om de lader en de bijbehorende snoeren in op te bergen.

Als we verder kijken, valt ons nog iets op. Het blauwe status ledje is ook verdwenen en het is niet meer mogelijk om het wattage te schakelen. Met andere woorden, je moet de juiste adapter kopen. De versie die wij ontvingen was bij toeval 19 Watt en dus geschikt voor onze testlaptop.

Wanneer we de twee adapters naast elkaar leggen, valt meteen op dat het ontbreken van die drie extra’s, een veel slankere en lichtere adapter oplevert. De Slim Line meet 1.7 CM x 6.3 CM x 12.3 CM. De normale universele adapter had een formaat van 3.8 CM x 7.1 CM x 14 CM en was daardoor veel minder interessant om in een koffer of tas te steken.

De Slim Line Notebook Power Adapter 90W is voorzien van een Energy Star keurmerk en is dus relatief zuinig in verbruik. Met de bijgeleverde 10 connectoren is hij geschikt voor bijna iedere notebook (o.a. Acer, Asus, Compaq, Dell, Fujitsu Siemens, HP, IBM, Samsung, Sony & Toshiba).

Zijn er ook nadelen aan de Slim Line? Ja zeker. Hoewel het missende ledje ons niet echt dwars zit, zit er een dikke waarschuwingssticker op de adapter om aan te geven dat je de juiste adapter moet gebruiken om te voorkomen dat je de laptop overbelast. Helaas laat deze sticker zich niet makkelijk verwijderen.

Deze Gadgeteer Zegt: “De Slim Line is een ideale adapter voor op reis.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.