Review: Altec Lansing Muzx XY

In deze tweede ‘Sport Oortjes’ review kijken we naar de Muzx XY van Altec Lansing. Deze oordopjes komen uit het laagste segment van het bedrijf en bevatten dus geen extra’s waardoor deze een headset zou kunnen vervangen.

De Oortjes

De Muzx XY is een in-ear stereo koptelefoon gericht op de sportende Gadgeteers. Met andere woorden, transpiratievocht zal ze niet snel de nek omdraaien. Het nadeel van de keuze voor een in-ear model is echter wel dat je minder van het verkeer om je heen hoort gezien de oortjes 16 decibel dempen. Net als de gisteren besproken Jabra Active, levert Altec Lansing drie verschillende eargels zodat je vrijwel zeker kan zijn dat ze passen.

Uiterlijk

De oortjes hebben een trendy en strak zwart/wit ontwerp die aansluit goed past bij de meeste witte en zwarte MP3spelers. Met een kabellengte van maarliefst 1.2 meter, maakt het ook niet uit of je de MP3speler in een borstzak of kontzak hebt zitten en dat zal met name de langere medemens zeer aanspreken. Daarnaast hebben de ontwerpers voor een single cord design gekozen. Je hebt dus een kabel naar het linker oor lopen en van het linker oor naar het rechter. Dat is een goede keuze voor het draagcomfort.

De Test

Allereerst proberen we de MuzX XY uit op een iPod Touch. Net als bij de Jabra Active, kiezen we voor een dance track met zowel hoge tonen als een stevige bas (Chelley – Took the Night Alvaro Remix).Terwijl het geluid bij de Jabra op 80% begon te vervormen, blijft dat voor de Altec Lansing zelfs op 100% zuiver. Ook probeerden we de Altec Lansing uit op de Samsung Omnia 7. Hoewel we prima MP3’s konden beluisteren, was het FM ontvangst waardeloos.

MuzX Vergelijking XY Extra Ultra
Drivers (speakers) Neodymium Driver 9mm Neodymium Driver 9mm Balanced Armature
Demping omgevingsgeluid 16 dB 16 dB 26 dB
Gevoeligheid 112 dB 113 dB 105 dB
Bereik 20Hz-20Khz 20Hz-20Khz 20Hz-20kHz
Headset X X
Adviesprijs € 19,99 € 49,99 € 99,99
Extra’s Case

Conclusie

Ondanks een verkoopprijs van slechts €19,99, bieden de sport oortjes van Altec Lansing een geweldig geluid en prima draagcomfort. Wat ons betreft een prima vervanging van de standaard oortjes die je bijvoorbeeld bij de iPod Nano krijgt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Perfect geluid
  • Strak ontwerp
  • Prima prijs/kwaliteit

THE BAD

  • Geen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.