Preview: LG Optimus 7

De LG Optimus 7 misschien wel de meest opvallende van de drie Windows Phone toestellen die we in de hand hebben gehad. Voor ons gevoel wint deze niet de schoonheidsprijs, maar een aantal features maken hem toch zeker wel heel interessant.

De meest opvallende wijziging die LG heeft doorgevoert is de aanwezigheid van een royale 16GB aan geheugen. Ideaal wanneer je veel films en muziek mee wilt nemen. Daarnaast zijn alle drie de navigatieknoppen aan de voorkant ook echte knoppen. Oké, we geven toe dat het toestel daardoor geen ontzettend strak uiterlijk heeft, maar functioneel maakt dat veel goed. Door met je vinger aan de rand van het scherm te navigeren (bijvoobreeld tijdens een game), is de kans dat je per ongeluk naar Bing of naar het startmenu schakelt een stuk kleiner en dat zal een hoop irritatie schelen.

Hoewel de hardware verder vrij standaard is in vergelijking tot andere toestellen, levert LG een aantal zeer interessante apps mee. De belangrijkste daarvan is Play To. Met deze DLNA player is het mogelijk om via Wi-Fi content naar bijvoorbeeld een computer of TV te streamen. Op een Wi-Fi N verbinding krijgt het toestel zelfs voldoende bandbreedte om films op 1080P te streamen (HD).

Een andere optie is PanoramaShot, een uitbereiding op de toch al goede fotoapp van Microsoft zelf. PanoramaShot helpt je bij het fotograferen en monteren van panorama foto’s op het toestel zelf.

Tot slot bevat de Optimus 7 een app met de naam ScanSearch. ScanSearch is een nieuwe augmented reality browser van LG. Op basis van compas en gps data, laat de app via het camera beeld zien waar jouw zoekresultaten zich fysiek begeven. Net zoiets als Layar dus, maar met enkele leuke extra’s. Zo krijg je een plattegrond te zien wanneer je de camera omlaag richt en het weerbericht wanneer je deze omhoog richt.

Door de implementatie van deze apps, heeft LG een sterke troef in handen tijdens de lancering van Windows Phone 7 in Nederland. Dit omdat het tot de Nederlandse release van Windows Phone 7 zelf niet mogelijk is om van Windows Marketplace, Zune of Xbox Live gebruik te maken. Je kan dus letterlijk meer met de Optimus 7 dan met de concurrenten.

Eén reactie

  1. Dat Windows start knopje in het midden doet inderdaad wat ouderwets aan, maar verder ziet het er lekker strak uit hoor. Prima werk van die Koreanen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.