Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Hyves Wordt een MVNO’tje

Voor een aantal lezers zal de kop van dit bericht ongetwijfeld wartaal zijn. Hyves is echter een MVNO gestart, een telefoon operator zonder een eigen netwerk (zoals ALDI Talk, Telfort, Hi etc).

Hyves verliest aandeel aan Facebook. Tijd voor het netwerk om daar eens wat aan te doen moeten ze gedacht hebben. Gezien de meest populaire toepassing van mobiel nog altijd Pingen SMS is, maakt het gratis abonnement het al mogelijk om met al je Hyves Mobile vrienden te bellen en te SMSen. Oké, er zit wel een limiet van 1.000 belminuten of SMS berichten op en die vrienden van je moeten natuurlijk maar net zin hebben om ook op Hyves Mobile over te stappen.

Stappen je vrienden niet over? Dan is het mogelijk om gewoon te betalen per SMS of minuut. Hiervoor sluit je losse abonnementen af waarbij je een bepaalde (relatief kleinere hoeveelheid) sms en beltegoed inkoopt (een beetje tiener verstookt 3.000 SMS berichten per maand). Wat Hyves overigens wel heel goed doet, is dat het op alle sims onbeperkt internet aanbiedt.

Alle aanbiedingen van Hyves (zowel met telefoon als sim-only) staan op de speciale website van het bedrijf. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat het om tweejarige abonnementen gaat en dat het abonnement tarief in het tweede jaar kan verdubbelen.

UPDATE – Hyves gebruikt het netwerk van T-Mobile.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.