Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gaat Apple een eigen MVNO lanceren?

Onlangs lanceerde Apple al haar universele simkaart in Nederland. Op dit moment werkt Apple hiervoor samen met GigSky en dat is alles behalve geheim. Nu meer en meer landen gebruik kunnen maken van deze service lijkt Apple geïnteresseerd om de volgende stap te zetten.

Net als GigSky, zou Apple een eigen MVNO netwerk willen opzetten. Een MVNO is een telco zonder een eigen netwerk. In Nederland kennen we veel van dit soort netwerken. Enkele grote zijn Tele2 en Debitel, maar ook AH Mobiel.

Een eigen netwerk zou Apple veel controle geven over de presentatie van het netwerk, maar ook meer controle over de aangesloten apparaten. Ook krijgt Apple de vrijheid om met meerdere partijen afspraken te maken waardoor jij als gebruiker steeds kan wisselen tussen de netwerken voor het beste signaal. Bovendien zouden de eigen services beter geïntegreerd kunnen worden.

Op dit moment zou Apple de technologie al aan het testen zijn in de VS. Ook zou Apple in gesprek zijn met diverse telco’s in Europa omdat het de ambitie heeft direct in de grootste markten aanwezig te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.