Netgear Claimt Snelste Powerline Adapter

Hoewel Hercules twee weken geleden nog aankondigde de kleinste powerline adapters in het assortiment te hebben, is het Netgear die voor snelheid en functionaliteit lijkt te gaan.

Met haar nieuwste Powerline AV 500 adapter claimt Netgear een maximale snelheid van 500mbps en dat zou 2.5 maal zo snel zijn als de snelste concurrent. Uiteraard kunnen we niet alle powerline adapters naast elkaar leggen om te concluderen of 500mbps echt het snelste is, maar het is in ieder geval een hele comfortabele snelheid om mee te gamen en te streamen.

“Bijna elk entertainmentapparaat heeft vandaag de dag toegang tot het Internet. Dit vraagt veel van het netwerk,” aldus Chris Geiser, product line manager, powerline networking bij NETGEAR. “De snelheden van de nieuwe Powerline AV 500 productfamilie zijn 2,5 keer sneller dan welk product ook op de markt. Bovendien zijn de Powerline oplossingen een betrouwbare en snelle aanvulling op WiFi thuisnetwerken voor apparaten die niet mobiel zijn, maar veel bandbreedte nodig hebben zoals TV’s en gaming consoles.”

Netgear kondigde gelijktijdig ook de Powerline AV 200 adapter aan. Deze is in staat om als range extender voor een draadloos N netwerk te fungeren.

2 reacties

  1. Ik vraag me af hoe de 200 eruit ziet. Voor het vergroten van ons netwerk zou dit best eens handig kunnen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.