Arjan Olsder
Arjan Olsder

Brother Airscouter, een HUD Voor je Ogen

Het ziet er misschien een beetje suf uit, maar misschien is dit wel de ultieme opvolger van de bluetooth headset. De Brother Airscouter is namelijk in staat om beelden op het netvlies te projecteren.

De Brother Airscouter is wat ze noemen een Retina Imaging Display (ofwel RID) en is in staat om beelden rechtstreeks op het netvlies te projecteren met behulp van een zwakke lichtbundel. Volgends de fabrikant is het alsof je een 16 Inch scherm op ongeveer een meter voor je hebt zweven. Het toestel bevat ook een camera, microfoon en speaker om met collega’s op afstand te communiceren.

Hoewel het huidige model voor industriële doeleinden is gemaakt, verwacht Brother na een succesvolle uitrol in Japan aan een consumenten editie te beginnen. Het bedrijf doet echter geen mededelingen over wanneer we dat kunnen verwachten.

2 reacties

  1. Het lijkt me toch irritant om de hele tijd die projector voor één oog te hebben. Het lijkt me ook best gevaarlijk in de auto. Toch benieuwd wanneer ik hem eens in het echt kan zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.