Visa is begonnen met de verwerking van contactloze betalingen in Turkije. Deze betalingen vinden plaats op basis van een rfid chip met daarom MiFare, dezelfde techniek als in onze OV Chipcards.

Visa integreert deze techniek met behulp van DeviceFidelity in Micro SD geheugenkaarten. Het voordeel hiervan is dat de meeste hedendaagse telefoons Micro-SD ondersteunen waardoor het klanten makkelijk wordt gemaakt om altijd met Visa af te kunnen rekenen.

De SD kaarten komen als eerste beschikbaar voor klanten van de AKbank die over een BlackBerry beschikken. Hoewel MicroSD op zichzelf een universeel ding is, lijkt dat voor de techniek achter de mobiele betalingen anders te zijn waardoor ondersteuning voor andere toestellen later dit jaar pas zal volgen. De reden kan liggen in dat de telefoon ook nog een speciale betaal app moet hebben, maar dat is pure speculatie van onze kant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.