Sony Beloofd Sterke Line-up Voor dit Najaar

Tijdens een persevenement heeft Sony haar Playstation plannen voor het najaar aangekondigd. Zo zullen we onder andere nieuwe hardware gaan zien.

Nouja, niet echt een nieuwe Playstation natuurlijk, maar gewoon twee modellen met meer opslagruimte. De kleinste zal met 160GB in de winkels komen te liggen terwijl het grotere broertje 320GB te verdelen heeft. Ook zal Sony15 September Playstation Move uitbrengen.

Sony zal ook PlayTV Live Chat in de markt gaan zetten, een videochat dienst zoals EyeTV eens had moeten zijn. Via MUBI kan je binnenkort ook films gaan streamen en de NOS zal uitzendingen geschikt maken om via de Playstation 3 gedownload te worden. Wat extra GB’s zijn dus welkom.

Ook Ratchet & Clank zullen terugkeren op de Playstation 3. Het duo speelt de hoofdrol in Ratchet & Clank: All 4 One. Net als bij de laatste Super Mario Bros kan de game met vier spelers tegelijk gespeeld worden.

Ook de PSP kwam aan bod tijdens de persconferentie. Afgelopen jaar verkocht Sony 9.9 miljoen PSP’s. opvallend is dat de PSP steeds vaker wordt gebruikt om strips te lezen. Afgelopen jaar registreerde Sony meer dan drie miljoen strip downloads. Ook gaf Sony aan dat er 1 miljoen mini’s verkocht zijn. Dit zijn de goedkopere spelletjes zoals we die ook zien op bijvoorbeeld de iPhone.

3D zal de nadruk krijgen bij nieuwe game releases van Sony zelf. Zo zullen Gran Turrismo (release 3 November) en Killzone 3 beiden volledige ondersteuning bieden voor 3D TV’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.