Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Civilization Revolution (iPhone/iPad)

Vandaag bekijken we Civilization Revolution, een iPhone game gebaseerd op het wereldberoemde Civilization van Sid Meier uit 1991. Ook Civilization Revolution is onder zijn leiding tot stand gekomen en is uitgebracht voor de Nintendo DS, Xbox 360, Playstation 3 en iPhone/iPod Touch.

In tegenstelling tot games als Command & Conquer, is Civilization een turn-based strategie spel. Dat wil niet meer zeggen dan dat alle spelers in het veld om en om spelen waardoor je een soort van ultiem schaakspel lijkt te spelen. In tegenstelling tot de console versies , is het in de iPhone versie echter niet mogelijk om het spel met andere ‘echte’ tegenspelers te spelen.

De graphics van Civilization hebben een flinke update gekregen waardoor het spel wat schattiger aanvoelt dan het origineel. Toch is de stijl niet op alle fronten even goed doorgevoerd. Zo zijn met name de units aan het begin van het spel een beetje cartoonachtig terwijl latere boten in weer een ander perspectief worden getekend en tanks in een soort van diagonaalzijaanzicht zijn getekend. Nu wil ik niet zeggen dat de graphics van vroeger superieur waren (zeker niet), maar die waren een stuk duidelijker.

Ook merkte ik dat een aantal features uit Civilization verdwenen zijn. Wanneer je in het origineel een stad aan het bouwen was, zag je deze ook echt groeien. Nu staan de gebouwen van een stad slechts in een lijstje samengevat. Ook was het zo dat iedere keer wanneer jouw onderdanen een feestje gaven, jij een stukje kasteel mocht bouwen. Helaas is ook dat onderdeel uit het spel verwijderd.

Toch is het gebrek van deze features niet het grote gebrek van de game. Dat is namelijk de speeltijd. Het lukt ons zelfs met de meest simpele missies niet om een missie af te ronden voordat de batterij leeg is. Niet dat de batterij zoveel sneller leeg gaat als bij enkele andere game, maar meer omdat het spel ons gewoonweg niet loslaat. 3 a 4 uur om een level te spelen is niet ongewoon.

Graphics: 8
Gameplay: 9.5
Geluid: 9
Totaal: 8.8
Testtoestel: iPod Touch

Deze Gadgeteer zegt: “Civilization blijft een koning onder de strategie spellen.”

Download voor de iPhone en iPad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.