Conceptronic Lanceert Twee USB 3.0 HDD Behuizingen

Conceptronic heeft twee nieuwe behuizingen voor externe hardeschijven op de markt gezet die met USB 3.0 overweg kunnen. Het grote voordeel van USB 3.0 is dat de data snelheid veel groter is.

Allereerst is er de CHD3SUSB3, een aluminium behuizing voor grote 3.5” SATA hardeschijven die horizontaal en verticaal geplaatst kan worden. Het is niet duidelijk of deze nog externe voeding nodig heeft, maar 3.5” hardeschijven zijn over het algemeen goedkoper dan 2.5” schijven. De richtprijs is €44,99.

De CHD3DUSB3 is een plastic variant voor 2.5” SATA hardeschijven. Het is een schroefloos ontwerp waardoor installatie van een 2.5” hdd moeiteloos zou moeten zijn. 2.5” schijven hebben doorgaans geen externe voeding nodig. De richtprijs voor deze behuizing is €39,99.

PM van Til, Product Marketing Manager van Conceptronic, verklaart: “Het aantal gebruikers dat de capaciteit van zijn computer uitbreidt met een externe harde schijf neemt enorm toe en één van de meest gewaardeerde aspecten is de datasnelheid waarmee bestanden van het ene apparaat naar het andere worden overgebracht. Met name om deze reden heeft Conceptronic ervoor gekozen om de nieuwe USB 3.0-poort die de kopieertijd reduceert in zijn harddiskboxen te integreren. Hierdoor wordt het overbrengen van grote bestanden zoals foto’s en films aanzienlijk minder tijdrovend.” Dankzij USB 3.0 kan men in slechts enkele seconden hoge resolutie films kopiëren of back-ups van zijn bestanden maken.

De grafiek hieronder geef het snelheidsverschil tussen USB 2.0 en USB 3.0 weer. Hou wel in gedachte dat deze door de fabrikant zelf is samengesteld en op basis van ideale omstandigheden zal zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram