Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Blackberry Torch Slaat de Plank Mis

Met de introductie van de nieuwe BlackBerry Torch (9800) zou Research in Motion eindelijk een passend antwoord hebben op de iPhone en Android toestellen die in rap tempo de smartphone markt overnemen. Toch lijkt het erop dat de Torch het niet waar zal gaan maken.

Natuurlijk zijn er zat BlackBerry fans die staan te trappelen om de nieuwe BlackBerry Torch aan te schaffen wanneer deze in Nederland gelanceerd zal worden. De kans dat de eigenaren van moderne Android en iPhone toestellen zullen overschakelen is echter gering omdat de BlackBerry Torch op een aantal punten tekortschiet.

Zo heeft de Torch een resolutie van 480×360 pixels op een scherm dat een stuk breder is dan dat van de huidige smartphones (3.2”). Hierdoor ziet het scherm er net wat grover uit. Ook lijkt het er niet op dat BlackBerry een SLCD of Super AMOLED scherm heeft gebruikt, maar gewoon een ouderwetse LCD en ontbreekt multitouch functionaliteit.

Het toestel beschikt over een 624Mhz processor terwijl zelfs de Samsung Wave over een 1Ghz processor beschikt. Verder beschikt het toestel over 4GB aan opslagruimte en zit er een 4GB microSD kaart bij. Het toestel kan maximaal 32GB aan.

De camera is met 5 megapixel niet slecht, maar ook niet uitzonderlijk goed. Daarnaast kan de camera geen HD opnames maken. Een enorm gemis omdat de resolutie van de sensor daar wel toe in staat is.

Toch zijn er dingen die wel goed zijn. Het toestel beschikt net als de meeste BlackBerry’s over een qwerty toetsenbord en dat missen we bij praktisch alle smartphones. Helaas is dat het ook wel en dat is behoorlijk slecht voor een bedrijf dat roept drie jaar voorruit te denken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.