Worksnug Beschikbaar in Nederland

Mensen die vaak voor zaken naar steden als Londen en Brussel afreizen kennen de iPhone 3GS app misschien al wel, WorkSnug. WorkSnug is een augmented reality browser gelijkend aan Layar maar met een enkel doel; het vinden van een geschikte werkplek in de omgeving.

Voor diegenen die nog niet bekend zijn met WorkSnug, het is een app die mobiele werkplekken in de omgeving zoekt en weergeeft. Dit kunnen verhuurders zijn van kantoorruimtes, maar ook gewoon cafés met een wi-fi verbinding zijn. In de gewone browser modus werkt het net als Layar en laat het door de camera zien wat er om je heen aan werkplekken te vinden is. Kies je echter voor de zoekfunctie omdat je een werkplek met bepaalde eigenschappen zoekt (bijvoorbeeld catering of stille ruimtes), dan krijg je opties die relatief dichtbij zijn en zal WorkSnug je helpen om er naartoe te navigeren.

Sinds gisteren kan je officieel in Nederland gebruik maken van WorkSnug. Het editorial team van WorkSnug heeft dan ook honderden locaties in Rotterdam, Amsterdam, Leiden en Utrecht geïndexeerd waar je even snel kan werken of vergaderen. Alle locaties hebben een rating ontvangen op basis van stilte, wi-fi en elektra voorzieningen aangevuld met een korte beoordeling.

Voor gebruikers van WorkSnug is het echter ook mogelijk om deze voorzieningen te beoordelen. Deze gegevens worden dan aan de database van WorkSnug toegevoegd. Het meest opvallende gereedschap hiervoor is de Plantronics decibelmeter. Door deze te activeren wordt een kleine opname gemaakt die voor analyse naar WorkSnug zal worden verstuurd. WorkSnug zal de meting dan gebruiken om, indien nodig, het stilte niveau aan te passen. Alle beoordelingen en geluidsopnamen worden door WorkSnug nagekeken. Het is dus erg lastig voor concurrenten om elkaars beoordeling omlaag te helpen.

Terugkomend op te iPhone 3GS ondersteuning, op dit moment werkt die alleen voor mensen die hun toestel nog niet geüpgrade hebben naar iOS 4.0. In iOS 4.0 doet de map weergave het niet. WorkSnug werkt echter hard aan een oplossing.

WorkSnug zal ook naar andere platformen komen. Al eerste zal WorkSnug binnenkort op Layar lanceren om zo Android en andere niet-iOS toestellen te ondersteunen. Later dit jaar, of begin volgend jaar, zullen specifieke Android en BlackBerry versies op de markt komen. Tot die tijd zijn niet-iPhone 3GS bezitters aangewezen op de website van WorkSnug, waar alle informatie ook beschikbaar is. Helaas is er geen mobiele website, maar op de toestellen die we hier hebben liggen (HTC Hero, Nokia N96 en Samsung Wave) functioneert de site volledig.

Bas Boorsma, director van Cisco’s Internet Business Solutions Group en lid van bestuur van de stichting Double U Smartwork Foundation: ‘WorkSnug is een fantastisch voorbeeld van een instrument waardoor mensen het nieuwe ‘Future of Work’ kunnen omarmen. Een toekomst waarin werk tijd- en locatieonafhankelijk is, waarbij het werk naar de werknemer wordt gebracht en het sociale leven van steden wordt geherdefinieerd. Worksnug is een van de diensten van het Double U Smartwork netwerk. Het stelt mensen in staat de stad te zien als hun kantoor waarbij het werk – naast het traditionele kantoor en thuis – kan worden verricht vanuit smart work centers en aangesloten publieke ruimtes. Deze visie wordt gefaciliteerd door Cisco via zijn Smart Work Center- en Double U-initiatieven in samenwerking met de gemeente Amsterdam. Cisco heeft geholpen Worksnug naar Nederland te brengen, heeft mede-Double U opgericht en is verheugd met de lancering vandaag.

Direct Downloaden naar jouw iPhone 3GS of iPhone 4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.