Nintendo’s 3DS Tot nu Toe

Komende donderdag is het zover. De Gadgeteers reizen dan af naar Zaandam waar we voor het eerst met de Nintendo 3DS mogen spelen. In deze post lopen we vast op de zaken voorruit en kijken we naar wat er tot nu toe bekend is over dit 3D wondertje.

Wat als eerste opvalt in het nieuwe ontwerp is de toevoeging van een analoge stick zoals we deze al jaren kennen van Sony’s PSP modellen. De Analoge stick zit meteen boven de D-Pad, wat erg comfortabel zou kunnen zijn. Ook is de 3DS uitgerust met maarliefst drie VGA camera’s. Één aan de voorkant zoals bij de DSi en twee aan de achterkant voor het nemen van echte 3D foto’s.

Hoewel aan het uiterlijk niet veel gesleuteld is, heeft de 3DS naast het 3D scherm aan de bovenkant, ook een gyroscoop en accelerometer meegekregen. Deze sensoren vormen de basis van veel iPhone en Android games dus dat belooft wat.

Ook voor de 3DS zal Nintendo gebruik maken van geheugenkaartjes en ook dit keer zullen ze er iets anders uitzien waardoor ze niet in een normale DS of DSI passen. DS kaartjes zullen echter wel in de 3DS werken al verwachten we dat de 3DS niet in staat zal zijn om oude DS games naar 3D om te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events