Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

iPad Apps van Eigen Bodem

Nu de iPad er is zijn velen op zoek naar interessante apps. Vandaar deze kleine special met apps en games van eigen bodem die je natuurlijk wel moet downloaden.

Apps

Één van de eerste apps die je moet hebben is NU HD. NU HD bevat alle diensten van nu.nl in een enkele overzichtelijke app. Naast NU HD zijn ook het NRC Handelsblad en De Telegraaf op de iPad te downloaden. De Belgen zijn overigens ook aanwezig op de App Store met De Standaard. Ook het weer is een hot topic. Hoewel Buienradar vooralsnog lijkt te ontbreken, is Plu een zeer goed alternatief.

Voor muziek liefhebbers is er de 3Voor12 Luisterpaal van de VPRO. De jongens van ID&T brengen Sensation HD.

Inmiddels is ook QuickFind gearriveerd. Met QuickFind kan je snel in verschillende bronnen (Google, Wikipedia etc) zoeken. Zoek je een telefoonnummer? Dan is Zoek & Vind van de Gouden Gids een aanrader.

Sociaal ingesteld? Check dan BirdEye van CircelSoft. BirdEye maakt een compilatie van alle foto’s die jouw Twitter contacten uploaden.

Games

Net als apps zijn er nog maar weinig iPad games van eigen bodem. Wat we vonden was onder anderen Dubble. Dubble is een Bubble Bobble kloon waarin twee spelers het tegen elkaar op kunnen nemen op één iPad.

 

Achtung is een game voor de echte snake liefhebbers. Ook in deze game speelt de multiplayer functionaliteit weer een belangrijke rol. Op een enkele iPad kunnen vier spelers het tegen elkaar opnemen.

Voor de bordspelspeler is er Ludo Deluxe, beter bekend als “Mens Erger je Niet”.

Dit was het voor nu, meer pareltjes hebben we nog niet weten te vinden. Ga er in iedergeval vanuit dat veel Nederlandse ontwikkelaars bezig zijn om mooie apps en games te ontwikkelen. Over enkele maanden zullen we opnieuw de balans opmaken. Heb je tips? Zet ze voorral in de comments.

LAATSTE UPDATE VAN DIT BERICHT: 7 Augustus 2010

Eén reactie

  1. Hi Gadgeteers, thanks voor de vermelding van onze game Dubble!
    Om de Nederlandse iPad release te vieren is deze vandaag gratis en de rest van de week maar €0,79, dus grijp je kans :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.