HP Gaat voor WebOS

Ooit was de Compaq iPaq (Windows Mobile) de grote concurrent van de populaire PDA’s van Palm (toen nog op basis van PalmOS). Toen Compaq door HP werd overgenomen, ging HP door met het produceren van PDA’s en GSM’s op basis van Windows Mobile. Nu Palm ook eigendom is van HP, zal die strategie veranderen.

HP zal enkel nog toestellen met Palm’s WebOS fabriceren. Tot nu toe had Palm zelf 2 toestellen (met elk een + versie) op de markt gezet (o.a. Nederland werd overgeslagen). Het uitblijven van succes voor deze telefoons was dan ook de reden dat Palm in zwaar weer terechtkwam en HP het bedrijf voor een miljard kon overnemen.

De WebOS strategie van HP is overigens wel beperkt tot de smartphones van het bedrijf. HP heeft aangegeven dat het bedrijf voor Tablet PC’s nog steeds open staat voro een samenwerking met Microsoft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events