Review: PaperBoy

Ik zou bijna zeggen, wie is er niet mee opgevoed. Jawel, Paperboy is dé klassieker van de NES (Nintendo Entertainment System) na Mario die menig kind in de jaren tachtig van zijn of haar huiswerk afhield. Nu is de game terug op de iPhone, maar is het gevoel er nog?

Hoewel de game wederom uit de stal van Elite Systems komt (de originele ontwikkelaar), voelt het toch anders dan hoe ik mij de originele Paperboy kon herinneren. Hoewel je bij het opstarten wel mag kiezen tussen klassieke 2D of moderne 3D graphics, heb ik niet het idee dat het echt iets uitmaakt voor het gevoel. Sterker nog, je merkt amper iets van deze keuze.

Toch weet de game me wederom te grijpen. Hoewel de controls veranderd zijn (het blijft onscreen) is de gameplay wel degelijk helemaal in takt gebleven. Sterker nog, alle elementen waar ik me destijds aan ergerde, zitten er ook nog steeds in. Geweldig dus!

Toch even terug naar het begin. Niet iedereen die dit leest zal immers Paperboy kennen. Paperboy is een game waarin je een krantenjongen speelt. Jij moet (typisch Amerikaans) de kranten bij de abonnees in jouw straat op de deurmat gooien (of in de brievenbus voor bonuspunten). Doe je dit bij alle huizen in de straat? Dan zal de hoeveelheid abonnees toenemen en daarmee de punten die je scoort. Mis je een klant? Dan zegt deze zijn of haar abonnement af.

Om het moeilijker te maken, zijn er allerlei obstakels op en langs de straat. Van brandpalen tot auto’s, je krijgt het zeer zwaar te voorduren. Haal je het einde van de straat? Dan is er een crossbaan waar je op los mag gaan. Hoe verder je komt, hoe meer punten je in de zak steekt.

Paperboy is veranderd, maar is het voldoende of toch te weinig? Voor de fans van de klassieker is de verandering aan de graphics wellicht teveel terwijl voor de nieuwkomer de gameplay misschien weer te oud aan zal voelen. Ik beleefde aan deze titel veel plezier maar dat is misschien wel heel persoonlijk.

Graphics: 7
Gameplay: 8
Geluid: 6
Totaal: 7
Testtoestel: iPod Touch

Deze Gadgeteer zegt: “PaperBoy is en blijft een klassieker. Een must-have voor retro gamers.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.