GadgetGear.nl

FAQ: Polarisatie Brillen (3DTV)

Één van de betere vormen van passief 3D, is 3D op basis van polarisatie. In Nederland werd dit voor het eerst grootschalig ingezet tijdens de opening van Tiësto in Concert waar de duizenden concertgangers naar een live 3D projectie keken.

Net als bij Anaglyph brillen zijn polarisatiebrillen vaak van karton gemaakt. In tegenstelling tot anaglyph is het echter niet mogelijk om ze op een gewone TV of beamer te gebruiken. In de meeste opstellingen maakt men gebruik van twee beamers die elk een gepolariseerde lens hebben hoewel bepaalde 3D TV’s deze filters in de LCD laag kunnen activeren.

De grijze glazen van de polarisatiebril bevatten ook een polarisatiefilter. Het ene glas laat horizontale beelden en het andere glas laat verticale beelden door. Hierdoor krijgt ieder oog een eigen beeld. Doordat de beelden tegelijk geprojecteerd kunnen worden, hoeven de projectoren of de TV’s geen superhoge verversingsgraad (Hertz) te hebben. Deze techniek geniet op dit moment de voorkeur.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten