GadgetGear.nl

FAQ: Anaglyph (3DTV)

De oudste vorm van 3DTV en foto’s bekijken is met zogenaamde Anaglyphen. In de jaren tachtig experimenteerde de publieke omroep zelfs al met live 3D TV uitzendingen die geschikt waren voor mensen met een Anaglyph bril.

Een anaglyph bril is niet meer dan een bril met een rood en een groen of blauw glas. De meeste zijn zelfs van karton met plastic filtertjes erin. Doordat de rode glazen het rode beeld niet zien en de blauwe/groene glazen het blauwe/groene beeld niet zien, krijg je het idee naar echt 3D beeld te kijken. Het is echter wel zo dat de hersenen gaan compenseren. Zit je langere tijd met een Anaglyph bril op, dan zal je merken dat wanneer je hem afzet, je ogen echt even moeten herstellen.

Het voordeel van Anaglyph is dat het een passieve techniek is. Synchronisatie met de TV is niet nodig en een oude 60 Hertz beeldbuis TV geeft al perfect vloeiend beeld. Omdat het niet geschikt is voor langdurig gebruik zien we dit niet terug in moderne 3D TV’s.

1 reactie

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten