Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Cliffed

IUGO (maker van o.a. Toy Bot Diaries) kondigde gisteren een nieuwe game aan met de naam Cliffed. In deze game is het de bedoeling dat je met het door jou gekozen personage zo snel mogelijk, zo diep mogelijk in een klif weet af te zakken.

De besturing van Cliffed is extreem simpel. Druk links voor links en druk rechts voor rechts. Druk twee keer kort na elkaar om te sprinten. De val is eindeloos dus het gaat er puur om, om zo veelmogelijk punten te scoren. Met de punten die je scoort kan je ook nieuwe karakters vrijspelen. De verschillende karakters hebben echter minimale invloed op de loop- en valsnelheid.

Tijdens je val wordt je steeds door plateaus onderbroken. Op die plateaus staan stenen waar je niet overheen kunt. Je zult dan zo snel mogelijk het gat moeten vinden om verder te kunnen. Beweeg je te langzaam, dan loop je het risico om buiten het scherm te geraken en ben je meteen af.

Als extraatje heeft IUGO een on- en offline hall of fame toegevoegd en is er een multiplayer modus die met maximaal 8 personen te spelen is.

De gameplay is simpel maar strak en dat gaat ook op voor de grafische kant van het spel. Op de US App Store kost hij $ 1,99 en dat zal neerkomen op ongeveer € 1,50 hier.

Graphics: 7
Gameplay: 8
Geluid: 7
Totaal: 7.3
Testtoestel: iPod Touch

Deze Gadgeteer zegt: “Cliffed is gewoon even lekker stressen wanneer je je wilt ontspannen.”

Direct Downloaden naar jouw iPhone of iPod Touch

Direct Downloaden naar jouw iPad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.