Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Boggle

Boggle, de wat oudere onder ons kennen het als woordspelletje van TV, de jeugdige als woordspelletje uit de schappen van de speelgoed winkel. We hebben de afgelopen jaren al vele Boggle klonen op zien duiken, maar nu hebben EA en Hasbro eindelijk de tijd genomen voor een officiële iPhone versie.

Boggle is een echte lichtgewicht onder de iPhone games. De game kent niet al te veel instellingen en de gameplay is uiterst simpel. Wanneer je voor het klassieke spel type gaat, ben je binnen enkele seconden aan het spelen.

Dit klassieke speltype heeft als voordeel dat het, wanneer het potje over is, laat zien welke woorden er nog meer mogelijk waren (kompleet met voorbeelden). Het nadeel is echter wel dat er een bepaalde set met letters gedefinieerd is waardoor je na ongeveer 20 potjes zult merken dat je de letter combinaties al aardig kent.

Als alternatief heeft EA nog een aantal speltypen toegevoegd. De meest interessante daarvan is ‘Advanced Mode’. De game voorziet je dan van random letters waar je zoveel mogelijk woorden uit moet maken. Je kan daar nog de Panic Flip aan toevoegen (de laatste 20 seconden worden alle letters nog eens van plaats veranderd) en portal cubes (de eerste letter en laatste letter van een woord wisselen van plaats). Ook kan de tijd eventueel aangepast worden.

EA heeft ook een Challenges en Self Score Mode toegevoegd. Met de Challenges kan je vrienden uitdagen. Helaas werkte die functie bij mij niet waardoor ik die niet kon testen. Wel heb ik de self score mode uitgeprobeerd. Dit geeft niet meer dan een serie letters. Je zal dan op papier moeten spelen.

Graphics: 9
Gameplay: 9
Geluid: 8
Totaal: 8.3
Testtoestel: iPhone

Deze Gadgeteer zegt: “Boggle is een topper onder de woordspelletjes. Op dit moment helaas alleen in het Engels.”

Direct Downloaden naar jouw iPhone of iPod Touch

Direct Downloaden naar jouw iPad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.