Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

De WD Red harddrives krijgen een flinke upgrade met NASware 3.0

WD heeft vandaag twee grote aankondigingen gedaan op het gebied van harddrives. Zo heeft de huidige WD Red lijn (harddrives speciaal voor in een NAS) twee nieuwe uitvoeringen gekregen en heeft WD de WD Red Pro-lijn opgezet.

WD Red

De nieuwe WD Red schijven meten 5TB (WD50EFRX) en 6TB (WD60EFRX) groot en zijn een verdubbeling op de 3TB drives die we voor onze NAS tests gebruiken (en een jaar geleden de grootst mogelijke drives vormden). Ook belangrijk is dat WD de firmware van de drives van een flinke upgrade heeft voorzien.

Deze firmware heet NASware 3.0. NASware is ontwikkeld om de betrouwbaarheid en prestaties van de NAS drives te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan instructies van wat de drive moet doen in het geval van een stroomuitval, maar ook 3D Active Balance Plus wat schade door schokken en stoten probeert op te vangen. NASware is geschikt voor opstellingen met maximaal 8 drives.

WD Red Pro

De nieuwe Pro lijn is gemaakt voor opstellingen met maximaal 16 drives en beschikt eveneens over NASware 3.0. Deze drives draaien op 72.000 toeren. Met deze oplossing richt WD zich vooral op de zakelijke gebruiker. De maximale grootte van de WD Pro drives is 4TB (WD4001FFSX).

WD Green

Ook de WD Green lijn zal van grotere drives worden voorzien. WD Green staat voor energiezuinige en goedkopere drives voor in computers. Ook deze lijn krijgt dan 5TB en 6TB modellen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.