Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Eerste opvouwbare smartphone gepresenteerd

Vandaag was er een klein holy shit momentje op de redactie. Voor de tweede keer deze wek. Het kleine Garmin presteerde het eerder deze week om als eerste contactloze betalingen via de smartwatch in Nederland te verrichten en het kleine merk Royole is nu de eerste met een opvouwbare smartphone.

En klein klinkt misschien denigrerend, maar dat zeggen we vooral omdat het merk gewoon echt geen grote omzetten in smartphones doet. Sterker nog, we hebben het idee dat het merk voorheen nog nooit een smartphone heeft gemaakt. Wel is het heel groot op displaytechniek. Hierbij levert Royole vooral aan derden.

De nieuwe smartphone heet de Royole FlexPai en gaat $1.318 kosten. Niet eens zo’n heel rare prijs als we kijken naar wat recente iPhones en Huawei smartphones in het hoge segment kosten.

Ook hier krijg je een smartphone met een Qualcomm Snapdragon 845 chipset. Met een 20 megapixel telelens en een 16 megapixel groothoek die beiden voor gewone foto’s en selfies gebruikt kunnen worden. Je kunt immers het display omvouwen ;-).

En daar gaat het natuurlijk om. Het display bestrijkt twee helften van het toestel en vouwt als een portemonnee om het toestel heen. Hierdoor kun je zelf kiezen of je het toestel als smartphone gebruikt, maar ook als tablet. Bij tablet gebruik heb je een volwaardig HD display.

Het display van de FlexPai moet erg lang mee kunnen gaan. Het toestel zou 200.000 buigingen overleven. Bovendien kan het in verschillende hoeken worden gevouwen.

Royole ontwikkelde ook een speciaal besturingssysteem genaamd WaterOS. Een speciale skin voor over Android die regelt hoe het display veranderd op basis van hoe het is gevouwen.

Royole is nu de eerste die het toestel te koop heeft. Al is het vooral voor ontwikkelaars. In december begint het bedrijf met het verschepen van de toestellen. LG, Samsung en Huawei hebben ook aangekondigd met opvouwbare displays te komen. Van de grote drie is alleen LG zeer concreet. Die laat haar toestel zien tijdens de CES, begin volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.