Picture of Daniel Schilling
Daniel Schilling

Preview: Prey 2

Soms zijn er van die games waar je niet veel van verwacht, maar anderen wel. Een game waarvan de setting en het verhaal je koud laten als je er over hoort of een trailer ziet. Prey 2 was voor mij zo’n game, met de nadruk op was.

Verhaal

Prey 2 is een indirect vervolg op Prey 2. Het is een indirect vervolg omdat je in een hele andere setting, een ander hoofdpersonage en hele andere gameplay speelt. Een totaal andere game dus, maar wel met het vervaal en hoofdpersonage van deel 1 verweven. In dit deel speel kort gezegd een Bountyhunter die als enige mens op de planeet (denkt hijzelf) aliens moet oppakken die nog schulden bij een ander hebben staan.

Sci-Fi

Ik ben niet iemand die erg van Sci-Fi houdt. Meestal doen films en games met een Sci-Fi setting me niet zoveel. Ik houd heel erg van fantasieverhalen -werelden, maar niet als er allemaal Hi-tech dingen en standaard aliens in zitten. Vandaar dat ik ook niet zo’n hoge pet op had van Prey 2, totdat ik een gameplaypresentatie bijwoonde.
Prey 2 heeft een ontzettend vette mix van een Hi-tech wereld en een soort western-achtige wereld. Zo zag ik een soort saloon en allerlei vervallen steegjes. Overal in de wereld die ik zag was Neonlicht te zien, wat een heel tof effect gaf.

Futuristische Assassin’s Creed

De gameplay van Prey 2 is erg afwisselend. Je zal voornamelijk achter aliens moeten gaan die op de vlucht slaan. Hierbij ga je freerunnend (Assassin’s Creed stijl) door de wereld achter de alien aan. Maar het kan ook voorkomen dat je een shoot-out krijgt op de plek waar je je bounty aanhoudt. Soms zullen ze zich zelfs zonder enige moeite overgeven.
Prey 2 is een open wereld en in combinatie met met het freerunnen kun je dus veel verschillende routes nemen. Tel daarbij ook nog eens de Hooverboots (vlieg kleine stukjes) en de afwisseling is enorm.

Guns en Gadgets

Een ander aspect waar Prey 2 het van moet gaan hebben zijn de guns en de gadgets en er zitten een paar hele vette bij kan ik je vertellen. De guns knallen heerlijk en, ook niet onbelangrijk, klinken superlekker. Ook zag ik antizwaartekracht granaat, waardoor je vijanden vanuit hun cover de lucht in vlogen en jij ze heerlijk als vogeltjes uit lucht kon knallen.

Verwachting

Ik verwacht dat deze game een heerlijk uitgebreide ervaring gaat worden, mits er door in de hele game deze afwisseling zit. Ik hoop niet dat ze in het kwartier dat ze nu aan gameplay lieten zien alles al hebben laten zien.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.