Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: TYLT Capio (Universele Car Mount)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Enorm goede plakkracht
  • Enorm goede zuignap

THE BAD

Tylt noemt de Capio zelf een universele smartphone houder, maar dat dekt de lading simpelweg niet. De Capio kun je onderweg voor heel veel meer gebruiken en blijkt al snel de meest handige gadget die ik ooit in een auto heb mogen testen. En er zit nog NFC in ook!

Unboxing

Om de doos enigszins plat te houden, levert Tylt de Capio in onderdelen af. Je moet hem zelf dus even in elkaar zetten, maar dat is in een paar seconden wel voor elkaar te krijgen. Verder zit er nog een korte handleiding bij, maar de belangrijkste instructie zit op het afdekplaatje op de zuignap: Spoel hem af en toe af om optimale plakkracht te behouden.

TYLT Capio Unboxing

De plakkracht doet het

Qua design is de Capio in eerste instantie geen heel opvallende gadget. De smarts zitten hem echt in de plakkracht van de Capio en hoe Tylt dit heeft toegepast.

Tylt gebruikt namelijk een speciaal plakkend materiaal waar je jouw smartphone op vast zet. De kracht is enorm, maar wanneer je de smartphone los trekt, blijven er toch geen resten achter. De plaklaag voor de smartphone bevat bovendien een NFC tag die net als de Tylt Tags samenwerkt met Trigger. Zo kun je, bij het plaatsen van je smartphone, automatisch je GPS en bluetooth aanzetten terwijl je WiFi uitschakelt. Handig!

Ook de zuignap is van dit materiaal gemaakt. Hierdoor heb je niet alleen het vacuum van de zuignap die de carmount op haar plaats moet houden, maar ook de plakkracht van dit unieke materiaal.

Vertrouw je de plakkracht niet helemaal? Tylt levert ook nog steuntjes die je op de houder kunt klikken voor extra steun. Ik heb er nog geen behoefte aan gehad.

Anders denken

Door de extreme plakkracht van de zuignap ga je ook heel anders nadenken over de positie van deze houder. Je hoeft hem namelijk niet meer speciaal op het raam te plakken. Gewoon op het dashboard kan ook. Het materiaal is flexibel genoeg om goed op het ruwe en gebogen oppervlak van het dashboard te hechten.

Sterker nog, ik gebruik hem niet eens alleen voor mijn smartphone. Op langere ritten gaat mijn voorkeur nog altijd naar een GPS systeem. Zeker wanneer ik de grens over moet. Ik wil immers niet al te hoge datakosten. De Capio is dan steviger en sneller in gebruik dan de standaard carmount die bij het navigatie systeem zit. Ook is het geen probleem om er even een parkeerkaartje tegenaan te plakken of zelfs een pen. Alles blijft zitten. Top!

Conclusie

Als er één ding is dat ik iedere automobilist aan kan raden, dan is het de Tylt Capio. Deze gadget is zo universeel inzetbaar, dat ik niet meer zonder wil.

TYLT Capio Packshot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.