Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

WD Ultra voor snelle mobiele backups

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • klein
  • mobiel
  • geen externe voeding
  • relatief snel
  • betaalbaar
  • kleuren

THE BAD

  • software niet voor mac gebruikers
  • installeert op mac een driver

Begin Juni introduceerde WD de nieuwe extreem lichte en compacte externe harde schijf: WD My Passport Ultra. Video, foto’s, bestanden en wellicht wel jouw emailbox zijn te belangrijk om verloren te gaan. WD wil het ons zo gemakkelijk mogelijk maken om te backuppen. Snel en mobiel. Dus geen gedoe met aparte voeding en snel met USB 3.0. Door de externe harde schijf klein te houden is ie gemakkelijk in een lade te bewaren. Met een ander kleurtje maak je een extra kopie om buiten de deur te leggen. Dat is de belofte van de nieuwe mobiele harde schijf.

WD_Mobiele Bed_My Passport Ultra_2 (5)My Passport Ultra biedt veel extra’s aan software met eigen back-upsoftware inclusief Dropbox™-integratie, hardwareversleuteling en wachtwoordbeveiliging. Helaas pindakaas voor Mac gebruikers. Die kunnen beter de schijf gewoon opnieuw formatteren. Deze nieuwe externe harde schijven zijn voor gebruikers die onderweg zijn de veiligste en makkelijkste manier om hun digitale content te beschermen en mee te nemen. Om dat te illustreren organiseerde WD een ‘ontspannen’ bijeenkomst in Hoofddorp met als slotstuk een comfortabele rit in het rijdende bed. Het ziet eruit als een gewoon bed, maar is uitgerust is met een 1800cc motor en voldoet aan alle Nederlandse voorschriften voor de openbare weg. Onderstaand een indruk wat je als redacteur al niet moet doorstaan bij product introducties 😉

Unknown-1Prijs en verkrijgbaarheid
My Passport Ultra externe harde schijven met drie jaar garantie zijn online verkrijgbaar via de WD Store  en bij geselecteerde retailers en distributeurs. De adviesprijs voor My Passport Ultra 500 Gb is € 99,90 en voor My Passport Ultra 1 Tb € 139,90. My Passport Ultra 2 Tb is vanaf het derde kwartaal van 2013 beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.