Picture of Roger Bruggemann
Roger Bruggemann

Review: Plantronics Backbeat Go Wireless

Roger Bruggemann beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Goede sound voor BT hoofdtelefoon
  • Draagbaarheid - geen lange kabels
  • Gebruiksduur

THE BAD

  • Pasvorm

Steeds meer audioproducten worden in een draadloze variant ontwikkeld. Het is niet onlogisch voor een koptelefoon: zorg dat je de kabel naar je telefoon kwijt raakt voor optimaal comfort. Recent heeft Plantronics een stereo Bluetooth koptelefoon in de vorm van de Backbeat Go Wireless op de markt gebracht.

Unboxing
In de doos van de Backbeat Go zit naast de in-ear koptelefoon, een usb oplaadkabel en een etui met een set extra oordopjes (verschillende grootte).

Design
De koptelefoon is iets groter dan de reguliere in-ear koptelefoons. Dit komt door de Bluetooth technologie die verwerkt is in koptelefoon. De koptelefoon is mooi vorm gegeven. De set bevat een aantal verschillende maten oordopjes voor een optimale fit. Helaas waren alle dopjes te groot voor mijn oren waardoor ik geen optimale sluiting had van de koptelefoon en deze iets bleef uitsteken. Dit helaas ten nadele van het draagcomfort.
De koptelefoon heb ik getest op een iPad en iPhone (audio en bellen). Hierbij voel het direct op dat de geluidskwaliteit goed was zonder overmatige bas of hoge tonen (ondanks de imperfecte sluiting). Voor een Bluetooth koptelefoon was de prestatie op zowel audio als telefonie prima.

Specs
Stereo Bluetooth in-ear koptelefoon (13 gram) maakt gebruik van Bluetooth 2.1 + EDR. De ondersteunde Bluetooth profielen zijn A2DP 1.2, AVRCP, HFP v1.5, HSP v1.1. De koptelefoon heeft een gebruiksduur voor luisteren of bellen bedraagt 4.5 uur en een standby tijd van 10 dagen (opgave fabrikant). Het batterijniveau van de lithium-ion-polymer batterij in de koptelefoon wordt op de iPad en iPhone weergegeven in een statusbalk. De luidsprekers zijn 6 mm Neodymium drivers.

Gebruiksgemak
Na het uitpakken en aansluiten was de koptelefoon in 2 uur opgeladen. De aansluiting via micro USB zit netjes achter een klepje in de rechter oordop verwerkt. De USB connector bevat zelf een USB aansluiting voor bijvoorbeeld telefoon of tablet. Een indicator lampje geeft de status van het oplaadproces duidelijk weer. Het aanzetten van de koptelefoon bleek iets moeilijker door de zeer kleine powerknop welke aan de zijkant is verwerkt. Bediening van de koptelefoon was verder eenvoudig en voldeed in dit opzicht aan de verwachtingen.

Conclusie
Een mooie Bluetooth in-ear koptelefoon. Audiofanaten zullen over het algemeen niet voor een stereo Bluetooth headset kiezen. Toch is de audiokwaliteit voldoende en is het apparaat prettig voor het voeren van gesprekken terwijl de telefoon in de jaszak zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.