Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung werkt Retina-achtige Tablet

Hoewel de specs van de laatste Samsung tablets toch echt al wel een stuk beter waren dan die van de iPad (zeker als je dan ook nog eens naar smartphones als de Galaxy S III kijkt), bleven de schermen altijd een beetje achter.

Natuurlijk zijn de AMOLED displays van Samsung het neusje van de zalm, maar grote pixels zijn jammer en dat heeft Apple al jaren geleden bewezen. Nu de smartphones van Samsung al regelmatig een hogere pixeldichtheid hebben dan het gemiddelde retina display van Apple, blijkt Samsung ook nog aan een tablet te werken dat een vergelijkbare pixeldichtheid als de nieuwe iPad heeft. Het gaat om een nieuwe tablet met een 11.8 inch display. De pixeldichtheid van dit display ligt op 256 pixels per inch tegenover 264 pixels per inch op de nieuwe iPad. Een verwaarloosbaar verschil.

Deze nieuwe tablet zou goed in de geruchten passen over een nieuw Galaxy event dat Samsung in de planning heeft staan. Een nieuwe Galaxy Note wordt namelijk pas tijdens de IFA verwacht. Ik ben benieuwd. Ik verwacht dat als Samsung echt met een tablet als deze op de markt komt, dat het veel fans zal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.