Juist wanner het slecht weer is, gaat Nederland massaal aan de gourmet. in het voorjaar willen we immers weer een reden om de plafonds en muren te witten. Maar wie, net als mij, lui is, heeft nu mogelijk een slimmere optie. Namelijk een gourmetstel met afzuiging voor die baklucht die nog dagenlang in huis blijft hangen.
De Severin Sevento Raclette RG 2379 bevat vergelijkbare kookveldafzuigingtechnologie die we kennen van moderne kookplaten. Ook wel Downdraft genoemd.
De bakplaat haalt netjes een temperatuur tot 240 graden Celsius. De bakplaat zelf heeft een PFAS-vrije anti-aanbaklaag. De laag zou krasbestendig moeten zijn, al verwachten we dat daar wel voorwaarden aan hangen.
Bij de machine krijg je ook acht gourmetpannetjes. Die krijgen twee niveaus onder de bakplaat. Zet je ze bovenin, dan staan ze onder de grill en kun je er lekker je pannenkoek of eitje in bakken. Zet je hem daaronder, kan hij onder een hitteschildje afkoelen. Dus ook daar geen geklooi. Daar worden we wel fan van.

Bediening gaat niet met dezelfde saaie aan/uit schakelaar die je al jaren kent, maar met een LED display. Daarop zie je precies hoe heet de machine staat.
