Logo GadgetGear.nl
Luigi’s Mansion 2
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Luigi’s Mansion 2 (Switch)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Nintendo Luigi’s Mansion 2 met 5 sterren.

THE GOOD

  • Enorm goed vormgegeven
  • Veel humor
  • Helemaal in het Nederlands te spelen
  • Leuke puzzels

THE BAD

Hij komt voor de derde keer naar de Switch, Luigi’s Mansion 2 kwam afgelopen week uit. Tijd voor ons om opnieuw met de lange loodgieter een spookhuis in te duiken.

De geschiedenis van Luigi’s Mansion

Luigi’s Mansion verscheen voor het eerst in 2002 op de Nintendo GameCube. Daarna bleef het maar liefst 11 jaar stil voor we aan de slag mochten met een opvolger. Toen verscheen Luigi’s Mansion 2 namelijk op de Nintendo 3DS. Qua animatie effecten nog steeds een van de meest toffe games die ik op de 3DS heb mogen spelen.

Na de lancering van Luigi’s Mansion 3 in 2019 op de Nintendo Switch, is het vijf jaar later eindelijk tijd om ook Luigi’s Mansion 2 op de Switch te kunnen spelen.

Luigi’s Mansion 2 op de Nintendo Switch

Het verhaal begint bij het laboratorium van professor K. Wibus (ja, Luigi’s Mansion 2 is helemaal naar het Nederlands vertaald). Hij werkt in de schaduwvallei, waar hij spoken als assistenten heeft. Niet die boze, witte bolletjes zoals we uit de Mario games kennen, maar groene, blauwe en oranje spoken.

Tijdens de nacht van de donkere maan, weet toch zo’n boze witte bol het verhaal binnen te dringen. Met de kracht van een paarse diamant weet dit spook de maan in stukken uiteen te laten spatten en dat… dat heeft gevolgen. Vooral voor professor K. Wibus. De kapotte maan heeft namelijk een hele slechte invloed op de spoken waardoor deze op hol slaan en alles doen wat niet mag.

Dit is het moment dat Professor K. Wibus de hulp van onze bange hoofdrolspeler inroept. Hoewel Luigi er duidelijk niet op zit te wachten, wordt hij naar de diverse spookhuizen van de Schaduw Vallei gestuurd om orde op zaken te stellen. Met andere woorden, vang die spoken en zoek naar de restanten van de donkere maan.

Voor het eerste spookhuis wordt het al meteen duidelijk. Luigi’s Mansion 2 is net als het origineel weer een doldwaas puzzelspel geworden. Terwijl je buitengesloten bent, moet je meteen al op zoek naar je eerste sleutel. Gelukkig heb je een zaklamp en al snel zal je een muizenholletje vinden. Schijn je hierop, rent een muis met de sleutel naar buiten. Een kwestie van vangen dus en je kunt naar binnen.

Eenmaal binnen, start jouw zoektocht naar de juiste tools. In de garage blijkt de Spookzuiger 5000 verstopt. De nieuwe uitvoering van de spookzuiger 3000 uit de eerste Luigi’s Mansion. Niet veel later kom je ook een speciale lamp tegen waarmee je bepaalde deuren kunt openen. De eerste uitbereiding van jouw zaklamp is daarmee ook binnen.

De game heeft moeiteloos de transitie van 3D op de Nintendo 3DS naar 2D in HD op de Nintendo Switch gemaakt. Niet heel lastig natuurlijk, omdat de game al helemaal in 3D was omgezet in 2019. Daarnaast kun je naast spoken ook andere dingen opzuigen zoals kleden, kleding en dekens. Terwijl je een beetje met de Spookzuiger 5000 aan het klooien bent, kom je er al snel achter dat de zuigkracht zo sterk is, dat de hele omgeving erop reageert. Lijstjes aan de muur beginnen te wiebelen en ook ridderharnassen in de huizen beginnen heftig te schudden wanneer je de Spookzuiger 5000 op ze richt. Speel je even niet, maar zet je de 3DS ook niet op pauze, zal je merken dat onze bange Luigi zelfs op de achtergrondmuziek mee begint te zingen.

https://www.youtube.com/watch?v=weyk1rOSHik

Conclusie Luigi’s Mansion 2

Met de komst van deze tweede titel, zijn alle games uit de serie nu eindelijk te spelen op de Nintendo Switch. De gameplay van deze game blijft fantastisch, net als de fijne humor die erin verwerkt is. Het blijft een van de mooiste spelseries van Nintendo voor iedereen die een beetje houdt van puzzelen.

Luigis Mansion 2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.