Logo GadgetGear.nl
samsung galaxy s24 ultra img 20240221 142326 kopie
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gerucht: MediaTEK chipsets in Galaxy S25 series en meer

Jarenlang drukte Samsung de productiekosten van haar Galaxy S series door deze deels uit te rusten met eigen, veelal tragere Exynos chipsets. Vorig jaar besloot Samsung om alle Galaxy S gebruikers dezelfde topkwaliteit te geven door overal dezelfde Qualcomm chipset in te zetten. Maar nu zou Samsung op basis van geruchten voornemens zijn met MediaTEK in zee te gaan.

Een Chinese site schrijft dat de yields van Samsung’s 3nm procedé, dat nodig is om de snelle Exynos chipsets te maken, op nog geen 20% zou liggen. Met andere woorden; Samsung gooit 80% van de chipproductie meteen weer weg omdat het gewoonweg niet goed is. Wat natuurlijk ook een goede keuze is, omdat het geen risico’s neemt met haar klant.

Samsung zou overwegen om met Qualcomm in zee te gaan voor de Snapdragon 8 Gen 4, maar dat zou de prijzen van de S25 series flink omhoogduwen. MediaTEK is al jaren in staat om heel degelijke chipsets te bouwen. Het zou voor MediaTEK zeker interessant kunnen zijn om een goede deal met Samsung te maken voor de S25 series en daarmee voor het eerst een massa vlaggenschip van een groot merk van haar chipsets te kunnen voorzien. Daarmee zou MediaTEK weleens veel groter bekendheid onder het publiek kunnen verwerven. Toch blijft het wel de vraag of Samsung dit risico echt wilt nemen.

Ondertussen gaan er ook geruchten over het nieuwe uiterlijk van de series. Zo zou Samsung ditmaal willen inzetten op alleen maar afgeronde hoeken en meer eenheid. Daarnaast moeten de toestellen dunner worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.