Logo GadgetGear.nl
Roborock Flexi Pro / Lite
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Review : Roborock Flexi Pro V.s. Flexi Lite

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de Roborock Flexi Pro met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Stofzuigen en dweilen
 • Krachtig
 • Slim laadstation

THE BAD

 • Niet de goedkoopste

Roborock Flexi Lite en Roborock Flexi Pro: Een Diepgaande Review

In de wereld van huishoudelijke technologie hebben robotstofzuigers en draadloze stofzuigers een prominente plaats veroverd. Roborock, een toonaangevend merk in deze sector, heeft twee opmerkelijke modellen gelanceerd: de Roborock Flexi Lite en de Roborock Flexi Pro. Beide modellen beloven een efficiënte en geavanceerde reinigingservaring, maar welke is de beste keuze voor jouw huishouden? In deze uitgebreide review bekijken we beide producten in detail, van hun specificaties en functies tot hun prestaties en gebruiksgemak.

Roborock Flexi Pro / Lite
Roborock Flexi Pro / Lite

Roborock Flexi Lite

De Roborock Flexi Lite is ontworpen als een veelzijdige draadloze stofzuiger die zowel natte als droge rommel aankan. Met een zuigkracht van 17,000 Pa biedt deze stofzuiger voldoende kracht om het meeste huishoudelijke vuil en stof aan te kunnen.

Hier zijn enkele belangrijke kenmerken:

 • Reinigingscapaciteit:Geschikt voor zowel natte als droge reiniging.
 • RevoBrush™ 2.0:  Deze gepatenteerde borstel zorgt voor een grondige reiniging en zelfreiniging met heet water, wat onderhoud vereenvoudigt.
 • Auto Brush-Drying: Na het reinigen droogt de borstel automatisch, wat helpt bij het voorkomen van schimmel en bacteriegroei.
 • Edge Cleaning: De Flexi Lite kan effectief reinigen tot aan de randen van je muren en meubels.
 • DirTect™ Smart Sensor: Deze sensor detecteert vuil en past de reinigingskracht automatisch aan voor optimale prestaties.
 • Lichtgewicht Ontwerp: Met zijn slanke en lichte ontwerp is de Flexi Lite gemakkelijk te manoeuvreren en op te bergen.

Prestaties

De Flexi Lite biedt indrukwekkende prestaties voor zijn prijsklasse. De krachtige zuigkracht zorgt ervoor dat zowel fijn stof als groter vuil effectief wordt opgezogen. De natte reinigingsfunctie is vooral handig in keukens en badkamers, waar gemorste vloeistoffen snel en efficiënt moeten worden opgeruimd. De zelfreinigende borstel en de automatische droogfunctie verminderen het onderhoud en verbeteren de hygiëne. In de praktijk blijkt de Flexi Lite een betrouwbare en efficiënte stofzuiger te zijn die voldoet aan de verwachtingen van de meeste gebruikers. De balans tussen kracht en gebruiksgemak maakt het een ideale keuze voor huishoudens die een betaalbare, maar effectieve reinigingsoplossing zoeken.

Roborock Flexi Pro

De Roborock Flexi Pro is een upgrade van de Flexi Lite en biedt enkele extra functies zoals een langere batterij duur, app integratie, slidetech en edge-to-edge cleaning. Dit model is ontworpen voor gebruikers die op zoek zijn naar de beste reinigingstechnologie.

 • Reinigingscapaciteit:Geschikt voor zowel natte als droge reiniging in één veeg.
 • FlatReach™ Technology: Hiermee kan de stofzuiger gemakkelijk onder lage meubels schoonmaken zonder dat je hoeft te bukken of de meubels te verplaatsen.
 • RevoBrush™ 2.0 en Auto Brush-Drying: Voor optimale reinigingsprestaties en eenvoudig onderhoud.
 • SlideTech Automatische Wielen: Deze wielen passen zich automatisch aan de ondergrond aan, wat zorgt voor een soepele en efficiënte reinigingservaring.
 • LED Scherm:Biedt directe informatie over de status van de stofzuiger, de batterijduur en de geselecteerde reinigingsmodus.
 • DirTect™ Smart Sensor: Automatische aanpassing van de zuigkracht op basis van de hoeveelheid vuil.
 • Roborock App:Met extra aanpassingsmogelijkheden en gedetailleerde reinigingsrapporten.
 • Batterijduur:Tot 50 minuten, wat langer is dan de Flexi Lite.
Roborock Flexi Pro / Lite
Roborock Flexi Pro / Lite

Roborock Flexi Pro: SlideTech Technologie

De Roborock Flexi Pro introduceert de innovatieve SlideTech technologie, een functie die de mobiliteit en efficiëntie van de stofzuiger aanzienlijk verbetert. SlideTech zorgt voor een soepelere overgang tussen harde vloeren, tapijten, en andere ondergronden. Deze adaptieve wielen maken het mogelijk om zonder onderbreking te reinigen, verminderen de inspanning die nodig is om de stofzuiger te verplaatsen, en optimaliseren de reinigingsprestaties door altijd de juiste hoogte en druk toe te passen.

Voordelen van SlideTech Technologie:

 • Verbeterde Mobiliteit:De stofzuiger beweegt soepeler over verschillende oppervlakken, wat het gebruiksgemak verhoogt.
 • Efficiënte Overgangen: Naadloze overgangen tussen verschillende soorten vloeren verminderen de noodzaak om de stofzuiger handmatig aan te passen of te tillen.

Prestaties

De Flexi Pro biedt superieure prestaties dankzij de app integratie, slidetech en edge-to-edge cleaning.Het reinigt efficiënt zowel harde vloeren als tapijten en is bijzonder effectief in het verwijderen van huisdierhaar en hardnekkig vuil. De SlideTech wielen en de aanpasbare zuigkracht zorgen ervoor dat de stofzuiger moeiteloos door het huis navigeert en zich aanpast aan verschillende oppervlakken. De automatische wielen en de lange batterijduur maken het schoonmaken minder omslachtig en tijdrovend.

Roborock Flexi Pro / Lite
Roborock Flexi Pro / Lite

Prijsvergelijking: Roborock Flexi Lite vs. Roborock Flexi Pro

Bij het overwegen van een nieuwe draadloze stofzuiger spelen prijs en waarde een cruciale rol. De Roborock Flexi Pro is geprijsd op €499, terwijl de Roborock Flexi Lite € 399 kost. De Flexi Lite is een uitstekende keuze voor consumenten die op zoek zijn naar een krachtige en veelzijdige draadloze stofzuiger zonder de bank te breken. Voor € 399 biedt het model een sterke zuigkracht van 17,000 Pa, natte en droge reinigingscapaciteit, en slimme functies zoals de RevoBrush™ 2.0, automatische borstelreiniging en droogfunctie, en de DirTect™ Smart Sensor. De Flexi Lite is vooral aantrekkelijk voor huishoudens die een betaalbare, maar efficiënte schoonmaakoplossing zoeken, ideaal voor alledaagse reinigingstaken.

Voor €100 extra, biedt de Flexi Pro een reeks geavanceerde functies die de reinigingservaring aanzienlijk verbeteren. De Flexi Pro heeft een hogere zuigkracht van 17,000 Pa en introduceert de innovatieve SlideTech technologie, die automatische aanpassing van de wielen mogelijk maakt voor soepelere overgang tussen verschillende oppervlakken. Andere premium functies zijn onder meer een langere batterijduur van 50 minuten, app integratie en edge-to-edge cleaning. Deze extra’s maken de Flexi Pro een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar de beste reinigingstechnologie en meer gemak in hun schoonmaakroutines.

Roborock Flexi Pro / Lite
Roborock Flexi Pro / Lite

Samengevat

Roborock Flexi Lite

 • Prijs: € 399
 • Ideaal Voor: Huishoudens die een betrouwbare en betaalbare stofzuiger nodig hebben voor dagelijkse schoonmaaktaken.
 • Voordelen: Goede balans tussen prijs en functionaliteit, geschikt voor zowel natte als droge reiniging.
Roborock Flexi Pro / Lite
Roborock Flexi Pro / Lite

Roborock Flexi Pro:

 • Prijs:€ 499
 • Ideaal Voor:Gebruikers die bereid zijn te investeren in geavanceerde technologieën voor een meer efficiënte en gemakkelijke reinigingservaring.
 • Voordelen: SlideTech technologie, langere batterijduur, en extra functies zoals app integratie.

 

In essentie, als je bereid bent om iets meer te investeren voor een verbeterde en efficiëntere schoonmaakervaring, dan is de Flexi Pro de extra €100 zeker waard. Echter, voor een krachtige en kosteneffectieve oplossing, biedt de Flexi Lite uitstekende prestaties die aan de meeste dagelijkse reinigingsbehoeften voldoen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en budget, bieden beide modellen een waardevolle toevoeging aan je huishoudelijke apparaten.

Roborock Flexi Pro / Lite
Roborock Flexi Pro / Lite

Conclusie

De Roborock Flexi Lite en Flexi Pro bieden beide uitstekende reinigingsoplossingen met geavanceerde functies. De Flexi Lite, geprijsd op €349, is ideaal voor huishoudens die een krachtige, betaalbare stofzuiger willen voor dagelijkse schoonmaaktaken.

De Flexi Pro, geprijsd op €599, rechtvaardigt zijn hogere prijs met extra functies zoals SlideTech technologie, wat het een betere keuze maakt voor gebruikers die de beste reinigingstechnologie willen. Afhankelijk van je budget en behoeften, zal je van beide plezier hebben. Daarom belonen we de Flexi Pro met de gouden GadgetGear award.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.