Logo GadgetGear.nl
OnePlus Pad Go
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: De OnePlus Pad Go is een prima productivity tablet

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de OnePlus Pad Go met 3 sterren.

THE GOOD

  • Fijn display
  • Erg goed geluid
  • Ligt fijn in de hand
  • Prima multitasken

THE BAD

  • Te lichte chipset
  • Te lage performance voor gaming
  • Erg matige camera's

Je kunt er een potje Fortnite op spelen als framerate niet jouw hoogste prioriteit heeft. In de praktijk is de OnePlus Pad Go vooral een prima tablet voor iedereen die een beetje werk gedaan moet krijgen, streamt en browset.

Unboxing

De grote, groene OnePlus Tab Go komt in een grote, rode doos. In die doos zit wat documentatie, een sim tool en een USB-kabel om de tablet mee op te laden. Een hoesje zit er niet bij en een screenprotector zit er niet op.

Ontwerp

Het groene ontwerp van de achterkant van de tablet springt er echt uit. Met name door het camera-eiland met haar misschien wat overdreven grote lens en de gladgepolijste balk eronder, wat een echte magneet voor vingerafdrukken is.

OnePlus Pad Go

De randen liggen verder prettig in de hand en ik moet toegeven, dat de verdeling van het gewicht ook echt goed in balans is. De knoppen zijn goed te vinden, maar het is niet zo dat de functie van de volumeknoppen is afgestemd op de positie van de knoppen ten opzichte van het display, zoals de iPad dit doet.

OnePlus Pad Go

In de zijkanten zijn gleufjes aangebracht die als speakerports lijken dienst te doen. Daar later meer over.

Display

Een tablet moet anno 2024 gewoon een lekker formaatje hebben. Je wilt er niet alleen je serie op kijken, maar ook een strip of een krantje kunnen lezen. Of gamen zonder dat je tegenstanders zo klein zijn dat je ze niet aan ziet komen.

OnePlus Pad Go

OnePlus heeft om de prijs te drukken voor een lcd-display gekozen, maar wel van 11,35 inch. Daar kun je echt wat mee. De resolutie van 2.408 bij 1.720 laat alles ook lekker scherp ogen. Buiten kun je prima op het scherm kijken, mits je in de schaduw zit. Anders heb je al snel teveel last van reflecties omdat de schermhelderheid niet giga hoog ligt. Maar dat is allemaal te begrijpen in deze prijsklasse.

Draadloos

Wat bij Apple een flinke extra investering is, is bij OnePlus gewoon standaard. Je kunt namelijk een 4G LTE kaartje in de tablet knallen om altijd, overal verbonden te kunnen zijn. Lekker onafhankelijk, wel zo prettig. eSim ondersteuning zit er niet in.

OnePlus Pad Go

Chipset

OnePlus kiest voor de MediaTEK Helio G99 octa-core chipset met 8GB werkgeheugen. Je kunt optioneel een deel van de 128GB opslagruimte inruimen om als extra geheugen te worden gebruikt. Standaard is hier meten al 4GB voor gereserveerd. Wij zetten deze feature altijd uit omdat de opslag een langzamere geheugenvorm is en omdat die gevoeliger is voor slijtage. Je tablet gaat dus langer mee zonder deze functie.

De MediaTEK Helio G99 houdt het prima bij het werken met meerdere apps op hetzelfde scherm, mits je vooral bezig bent met productieve apps of bijvoorbeeld streaming services en mail. Het wisselen tussen apps gaat ook nog op een prima snelheid.

OnePlus Pad Go

Heel eerlijk had OnePlus hier wel iets meer budget tegenaan mogen gooien. Ik snap dat er een wezenlijk verschil moet zijn met de originele Pad, maar er zijn veel goedkopere tablets te vinden met dezelfde chipset. Wie die vergelijking maakt zal deze overpriced vinden… al blijft het display en de audio hier wel een pluspunt.

Batterijduur

Een tablet krijgt al snel een grote accu. Zo ook bij deze. Je krijgt een accupakket van 8.000mAh. Je kunt deze met maximaal 33 Watt opladen. Een beperking die vooral vanuit de chipset lijkt te komen. Maar voor velen zal dit snel genoeg zijn voor een tablet. En zonder gebruik te maken van LTE kon ik hem bij gemiddeld gebruik ongeveer een week gebruiken.

Android

Wanneer de tablet uit de doos komt, krijg je Android 13 met OxygenOS 13. Echter is er op dit moment al een update beschikbaar naar Android 14 met OxygenOS 14. Dat is niet raar, want de OnePlus Tab Go kwam pas heeeeeeel laat naar Europa. Dit maakt ook dat het prijsverschil met de technisch veel betere OnePlus Pad momenteel erg klein is (dus koop die als het kan).  Helaas is Android 14 wel echt het eindstation voor deze tablet. Je krijgt drie jaar beveiligingsupdates sinds de lancering van de tablet, dus daar is nog zo’n 2,5 jaar van over.

Qua bloatware houdt OnePlus het lekker beperkt. Netflix en WPS Office is het enige dat ze erop zetten en die kun je gemakkelijk verwijderen.

Voor de gamer – kan het beter

Je kunt de OnePlus Tab Go prima gebruiken voor een potje Roblox of minecraft. Het 90Hz display is zelfs nog wel aardig voor shooters, mits je de grafische kwaliteit van de game niet al te hoog zet. De GPU van de MediaTek chipset die OnePlus gekozen heeft is gewoon niet zo heel sterk. Maar… Candy Crushen kan natuurlijk altijd.

Voor de digitale creative

Er is geen ondersteuning voor een stylus, en de camera’s aan beide kanten komen niet verder dan 8 megapixels. Streamen in FullHD kan prima, maar in het zonnetje merk je dat contrast op video een enorm probleem is.

OnePlus probeert dit te compenseren door, met name op de selfiecamera, het beeld extreem te verscherpen. In combinatie met relatief hoge beeldruis kan dat als snel verkeerd uitpakken. Deze tablet is dus prima voor een teamsmeeting, maar niet als je een toffe video of mooie foto moet maken. Gelukkig hebben ze daar wel heel goede smartphones voor.

Voor de audiofiel en streamer

Tsjah, het geluid uit deze tablet is echt wel heel erg goed. Films, series, games en muziek… het klinkt allemaal heerlijk.

Conclusie: OnePlus Tab Go

Wat is echt mis is een vingerafdrukscanner om de tablet goed te beveiligen. Zeker voor zakelijke gebruikers echt een must. Nu ben je beperkt tot gezichtsherkenning en patronen en pincodes op het display. Wie enkel naar specs kijkt zal ook zien dat de chipset eigenlijk te goedkoop is voor de prijs van deze tablet. Maar het display is erg mooi en OxygenOS is echt heerlijk om mee te werken op dit grote schermformaat. Ook is het geluid uit de speakers erg goed. We zijn dus niet super enthousiast, maar je hebt er wel een prima tablet aan.

OnePlus Pad Go kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.