Logo GadgetGear.nl
Campingaz Attitude 2go Electric
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Campingaz Attitude 2go Electric

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Campingaz Attitude 2go Electric met 4 sterren.

THE GOOD

  • Zit al bijna helemaal in elkaar
  • Gemakkelijk te bedienen

THE BAD

  • Erg eenvoudige BBQ

Als we aan Campingaz denken, denken we aan gasbarbecues die extreem gemakkelijk schoon te maken zijn, zeer stevig in elkaar zitten en extreem goed presteren. Met de Campingaz Attitude 2go Electric maakt het merk de sprong naar elektrisch grillen. Natuurlijk waren we meteen nieuwsgierig naar hoe het merk deze transitie doorstaat.

Unboxing

Nog nooit zijn we in staat geweest een Campingaz BBQ in elkaar te zetten met de snelheid van deze. Nog geen tien minuten waren er nodig om de doos uit te pakken en de paar onderdelen in elkaar te zetten. Lekker makkelijk!

Ontwerp

Zoals de naam al doet vermoeden, hebben we het hier over een BBQ uit de Attitude series. In 2022 hebben we nog een gasbarbecue uit deze serie getest en met veel plezier. Het ontwerp leeft nog duidelijk voort in deze Campingaz Attitude 2go Electric.

Campingaz Attitude 2go Electric

Het is dus opnieuw een tabletop barbecue met een mooie, zwaar uitgevoerde deksel en een enorm Amerikaans handvat. Wel lekker milieubewust grillen zonder in te leveren op de looks.

Wat wel meteen opvalt is dat het grilloppervlak een heel stuk kleiner is dan bij de gasbarbecues uit de series. Dit voorspelt dat Campingaz consessies heeft moeten doen voor het elektrische systeem. Ook zien we een enorme knop aan de zijkant uitsteken. Lekker stoer, maar echt op een heel onhandige, en voor het merk ongebruikelijke, locatie.

Campingaz Attitude 2go Electric

Kijken we echt in de machine, dan zien we ook meteen waarom. Campingaz maakt zich er bij deze eerste overstap op elektrisch grillen, wat gemakkelijk vanaf. We zien het verwarmingselement dat we in menig elektrische tefelgrill tegenkomen.

Campingaz Attitude 2go Electric

Met andere woorden, de technologie die we tegenkwamen in de eerste generaties elektrische barbecues waar iedereen stiekem toch wel een beetje een hekel aan had. In ieder geval hier op de redactie. Merken als Weber, Outdoorschef en zelfs een nieuwkomer als Severin weten dit met meer kennis en ervaring aan te pakken.

Campingaz Attitude 2go Electric

Een groot nadeel van de grote knop is namelijk dat je niet heel precies de temperatuur van de machine kunt regelen, waar je dit bij elektrische barbecues van andere merken wel goed kunt regelen. Okay, dus eigenlijk heb je dezelfde precisie als bij het stoken op gas en kolen… dus ook wij kunnen hier prima mee werken.

De grillervaring

Maar de grillervaring is niet heel anders dan we eigenlijk al hadden verwacht van deze grill. We krijgen het vlees en vis van Beef & Steak prima gegaard op de roosters, maar echt uitpakken en veel erop leggen is er niet bij. Dit is echt een BBQ voor max 4 personen. Echt heel heet wil het allemaal ook niet worden, dus dit is prima voor beginners terwijl gevorderde grillers het toch jammer zullen vinden dat ze niet met echt bijzondere bereidingen aan de slag kunnen op de machine.

Campingaz Attitude 2go Electric

Schoonmaken

Het schoonhouden van de BBQ is echt wat meer werk, doordat het verwarmingssysteem vast zit in de machine. Dat is niet ideaal. De roosters zijn non-stick en proberen het verwarmingselement wel vrij te houden van voedselresten. Dus dat is prima. Ook zit er een prima toegankelijke vetopvanglade in.

Campingaz Attitude 2go Electric

Conclusie Campingaz Attitude 2go Electric

De Campingaz Attitude 2go Electric voelt duidelijk als een eerste stap van Campingaz. Heel eerlijk gezegd, had ik echt wel iets meer inspanning van het merk verwacht. Waar de gasbarbecues legendarisch goed zijn, is dit gewoon een prima beginnersmodel, maar wel overpriced ten opzichte van wat andere merken doen.

Campingaz Attitude 2go Electric kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.