Logo GadgetGear.nl
0405a454 dsc0139 1536x714
Picture of Jeroen van Wijngaarden
Jeroen van Wijngaarden

Prusa Research: de lancering van XL- en MINI-behuizingen

Prusa Research Breidt Enclosure Familie uit met XL en MINI Modellen.

Prusa Research, een toonaangevende naam in de 3D-printwereld, heeft zojuist de lancering aangekondigd van twee nieuwe behuizingen voor hun 3D-printers: de XL en de MINI. Deze nieuwe toevoegingen beloven de printkwaliteit te verbeteren en de veiligheid van het printproces te verhogen.

De XL Enclosure is ontworpen met een focus op geavanceerde filtratie en temperatuurcontrole. Een van de opvallende kenmerken is het gebruik van een HEPA-filter, wat zorgt voor een schonere werkomgeving door schadelijke deeltjes uit de lucht te filteren. Daarnaast is er een geïntegreerd temperatuurmonitoringssysteem dat samenwerkt met een slimme ventilator om de temperatuur binnen de behuizing stabiel te houden. Dit is cruciaal voor consistente printresultaten, vooral bij het werken met gevoelige materialen.

Een uniek aspect van de XL Enclosure is de bellows cover. Deze flexibele afdekking zorgt voor een verbeterde luchtstroom en past zich aan verschillende materialen en printkoppen aan, wat bijdraagt aan een veelzijdigere en efficiëntere printomgeving.

De MINI Enclosure is een compacte versie gebaseerd op het ontwerp van de MK3S+/MK4-behuizingen, maar biedt nog steeds veel van dezelfde voordelen. Gebruikers kunnen kiezen voor geavanceerde filtratieopties om de luchtkwaliteit te verbeteren. Daarnaast is er een mechanisch slot geïnstalleerd, wat extra veiligheid biedt tijdens het printproces.
LED-verlichting is ook inbegrepen in de MINI Enclosure, wat niet alleen de zichtbaarheid tijdens het printen verbetert, maar ook bijdraagt aan een nauwkeuriger monitoren van de printvoortgang.

11170c65 dsc9997 2

Beide behuizingen zijn ontworpen met het oog op een verbeterde gebruikerservaring. Ze bieden een stille werkomgeving door de geluidsisolatie, wat vooral belangrijk is voor thuisgebruikers of kleine werkplaatsen. Bovendien helpen ze de impact van externe omgevingsfactoren, zoals stof en temperatuurvariaties, te minimaliseren, wat resulteert in consistentere en kwalitatief betere prints.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.