Logo GadgetGear.nl
Motorola Moto G85
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Motorola introduceert haar Moto G85 series

Motorola introduceerde deze week stilletjes haar nieuwe G85 smartphone in Europa. Ooit was de G-series de top van Motorola, tegenwoordig hengen deze smartphones veilig in het middensegment met toestellen als de Razr die echt het vlaggenschip zijn.

De Moto G85 is een flinke Android met haar 6,67 inch display. Zoals het hoort in deze lijn van het merk, krijg je netjes een 120Hz OLED display met DCI-P3 ondersteuning. Je krijgt met 12GB RAM een flinke hoeveelheid werkgeheugen en 256GB aan opslag.

Voor de chipset maakt Motorola wel een bijzondere keuze. Het kiest voor de Qualcomm Snapdragon 6s Gen 3. Dit is een revisie op de Snapdragon 695 die het in 2021 al introduceerde. Het grote verschil is dat de core speed van de processors net een tikje hoger ligt. Verder lijkt er sinds 2021 niks veranderd aan de chipset.

Je krijgt een 50 megapixel main camera en een 8 megapixel groothoek. De selfiecamera meet 32 megapixels.

De batterij meet 5.000mAh, dus die zal naar verwachting lekker lang meegaan. Opladen doe je met 33 Watt.

Eén reactie

  1. Ik zag deze tijdens de Motorola persconferentie al getoond worden kort. Mooi design voor een budget-toestel. Tenminste, met deze specs, OLED 120Hz, 12 GB RAM, 256 GB… Klinkt niet echt budgetty… Ja, de SoC is meer richting low-mid-end, maar als je niets anders doet dan wat algemeen gebruik…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.