Logo GadgetGear.nl
Microsoft Windows 11
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Microsoft’s omstreden Recall laat langer op zicht wachten

Microsoft heeft voor Windows 11 een nogal omstreden manier bedacht om CoPilot nog handiger te maken. Het bedrijf maakt om de X seconden een screenshot van jouw scherm en analyseert alles dat daar zichtbaar is. Die analyse wordt doorzoekbaar.

Het handige is dat je op deze manier heel veel informatie, makkelijk terug kunt vinden. In mijn geval kan ik bijvoorbeeld vragen aan welke artikelen ik vorige week maandag aan het tikken was.

Echter kan dit een enorme inbreuk zijn op privacy en auteursrechten van mensen. Daarom heeft Microsoft besloten om deze nieuwe ‘recall’ functie terug te roepen. Het bedrijf wil meer tijd steken in de beveiliging van de data die wordt verzameld.

Recall is een functie die exclusief naar PC’s met een Qualcomm Snapdragon Elite chipset zal komen. De reden hiervoor zal waarschijnlijk liggen in dat veen AI-taken lokaal gedraaid zullen worden. Immers is dat een manier om de privacy van de gebruiker te borgen en om de energiekosten voor AI bij de gebruiker neer te kunnen leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.