Logo GadgetGear.nl
MediaTek MT6752
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MediaTEK lanceert nieuwe Kompanio 838 Chromebook chipset

Het Chinese MediaTEK komt met een nieuwe mid-range chipset voor Chromebook-gebruikers. De Kompanio 838 is nog gebakken op 6nm, wat voor het middensegment een prima balans tussen snelheid en energieverbruik moet opleveren.

Ondanks het prijssegment waar de chipset zich op richt, is de GPU sterk genoeg om twee 4K displays op 30Hz aan te sturen of een enkel 4K display op 60Hz. De 8-core processor zelf rekent op 2.6GHz en er ligt een speciale NPU in voor AI-taken. WiFi 7 ontbreekt nog op de chipset, maar dan kan bijna geen bezwaar zijn. ook kan de chipset twee keer zoveel bandbreedte gebruiken voor werkgeheugen, waardoor je meer taken tegelijk kunt uitvoeren op het systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.