Logo GadgetGear.nl
Parkside Solar Dierenverjager
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Lidl verkoopt ultrasone kattenverjagers, mag dat wel?

Parkside, het gereedschapshuismerk van Lidl, verkoopt nu solar dierenverjagers voor om huis. Door het zonnepaneel is opladen niet langer nodig, maar er zijn wel zaken om rekening mee te houden bij aanschaf.

In totaal komt het merk met drie verschillende modellen die kunnen inzetten op geluid en trillingen. Er zitten instellingen op voor overlast van duiven, honden en knaagdieren met een bereik tot 8 meter. Met andere woorden, standje overkant van de straat aan en geen last meer van hondendrollen voor de deur. Maar let op; Radar vermeldt dat er wel spelregels zijn om rekening mee te houden.

Kunnen mensen het gepiep van de apparaten horen? Dan staan ze verkeerd afgesteld en loop je risico op ruzie met de buren. Die kunnen namelijk melding van geluidsoverlast indienen. Met name jonge mensen kunnen het geluid uit dit soort apparaten vaak horen en daar flink last van krijgen. Ook kan er spraken zijn van lokale verordeningen die het ‘gebruik’ in bepaalde gemeenten verbieden terwijl verkoop landelijk is toegestaan. Heb je die katten eindelijk weg, kom je niet meer van die BOA af šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.