Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Europa vanaf 2030 minder afhankelijk van Chinese aardmetalen

Europa heeft dankzij Noorwegen een belangrijke slag geslagen in vinden van zeldzame aardmetalen. Die zijn nodig om bijvoorbeeld batterijen en touchscreens te kunnen produceren.

Tot voor kort was China het enige land waar die materialen in grote hoeveelheden uit de grond getrokken konden worden. Doordat de materialen al in China waren, kon daarop de hele productieketen van eindproducten worden opgebouwd.

Nu Noorwegen zelf 8,8 miljoen ton van deze materialen heeft gevonden, zijn we niet langer van de Chinese expert afhankelijk om ook hier producten te produceren met deze aardmetalen. Veel van de zeldzame aardmetalen waren in China aan stevige exportrestricties onderhevig om zo de interne productiemarkt te beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.