Logo GadgetGear.nl
Moto Tag Lifestyle
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Motorola tag is compatible met AirTag accessoires en UWB

Dat ook Motorola een item tracker zou uitbrengen was te verwachten. Net als de Google Find My ondersteuning, omdat je daarmee in het grootste netwerk van item trackers meespeelt als fabrikant. Maar Moto pakt het wel heel handig aan, waardoor het meer durft te vragen dan wat je op straat voor een Apple AirTag neerlegt.

De Moto Tag van Motorola is zo ontworpen dat deze past in alle accessoires voor de Apple AirTag. Daarmee komt meteen een enorm ecosysteem beschikbaar voor wie Motorola boven een andere Google Find My fabrikant verkiest. Daar stopt het echter niet.

Moto Tag

Motorola ondersteunt namelijk ook UWB, UltraWideBand. Android smartphones met UWB chip aan boord, kunnen met extreem hoge precisie op jouw scherm aangeven waar jouw Moto tag is. Dit is dezelfde technologie die in de duurdere item trackers van Samsung te vinden is.

De Moto Tag werkt op een CR2032 batterij, waar je meteen een tweede van krijgt. Die kun je dus zelf vervangen. De tracker blijft echter IP67 stof- en waterdicht.

De Moto Tag gaat €49,99 per stuk kosten of €139,99 per vier. Dat zijn de adviesprijzen. Google laat zien dat een 4-pack AirTag trackers van Apple momenteel nog geen honderd euro kost. Dus Motorola kiest er zeker niet voor om als prijsvechter deze markt te betreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.