Logo GadgetGear.nl
Gamewijzer Logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Van Kijkwijzer komt nu Gamewijzer

Wil jij weten of en hoe geschikt games zijn voor jouw nageslacht? Ouders kunnen vanaf nu terecht op gamewijzer.nl, waar de makers van kijkwijzer.nl informatie geven over games.

Het lijkt erop dat Gamewijzer leunt op de adviezen van het Europese PEGI platform. Dat zet al jaren etiketten op fysieke games die aangeven in hoeverre een game geschikt is voor een bepaalde leeftijdsgroep.

De meeste populaire games van nu zijn al terug te vinden op Gamewijzer en de site gaat ook een ‘lastig’ advies niet uit de weg. Denk bijvoorbeeld aan Roblox, waarbij de hele game draait op user generated content. Door de enorme verscheidenheid aan spellen in Roblox, is Gamewijzer niet in staat om echt een goed advies te geven. Voor een game als Among Us is hij wel weer heel duidelijk, maar ook hier weer een extra waarschuwing voor ouders. Namelijk dat er heel veel lookalike games in omloop zijn, dus dat je goed op moet letten wat je precies installeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.