Logo GadgetGear.nl
Sonos Ace Unboxing
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sonos bouwt een heel bijzondere headset; de Sonos Ace

De geruchten gingen al heel lang en onlangs lekte de Sonos Ace al door een Nederlandse distributeur. De Sonos Ace is de eerste headset van Sonos. Naast dat ze hun best hebben gedaan op een Apple-achtig minimalistisch ontwerp, hebben ze vooral een bijzondere prestatie op de software geleverd.

De Ace experience

De Sonos Ace kan gebruikt worden als standaard bleutooth headset, maar de Sonos Ace heeft ook een Wi-Fi verbinding aan boord om onderdeel te worden van jouw multiroom setup. De reden is dat je met de headset dan ook kunt genieten van films en series in Dolby Atmos met Dolby Head Tracking om de virtuele surround sound nog realistischer te maken.

Wil je dit gebruiken, heb je wel een Sonos soundbar nodig. In eerste instantie moet dat de Arc zijn, maar andere modellen zullen de Ace ook snel ondersteunen. Alleen eigenaren van de Sonos Playbar en Playbase hebben pech. Die twee producten hebben geen chipset die in staat is om de beide dolby protocollen te draaien voor de headset.

Sonos Ace Zwart

De hardware

Sonos is behoorlijk druk geweest met het ontwerp van de headset. De ambitie was om tot een ontwerp te komen dat in de smaak zou vallen bij liefhebbers van minimalistische headsets zoals de Apple AirPods Max. Van de 477 onderdelen die nodig zijn om tot de Sonos Ace te komen, moest Sonos er 169 zelf ontwerpen. De complexiteit zat hem er vooral in om de grote hoeveelheid elektronica correct weg te werken.

Veel van de tijd zat ook in het ontwerpen van de hoofdband. Daarbij wil Sonos dat de headset zowel voor grote als kleine hoofden comfortabel blijft. Met name headsets uit Azië kunnen nogal eens klemmen op een doorgaans veel groter Europees hoofd. Iets waar deze redacteur nogal eens tegenaan loopt. Een combinatie van memory foam en vegan leather op basis van PU maken het af.

De drivers van de headset zijn ook door Sonos zelf ontworpen en daarmee uniek voor de headset. Het gaat om 40mm drivers om voldoende punch te kunnen leveren. Beamforming microfoons zouden het mogelijk moeten maken om heldere gesprekken te voeren.

De headset is geschikt voor multipoint connecties. Je kunt twee apparaten tegelijk koppelen. Het is niet mogelijk om meerdere Ace headsets aan een soundbar te koppelen.

De accuduur zou met ANC aan op 30 uur komen te liggen. Met drie minuten laden krijg je voldoende stroom in de batterij om een half uur door te kunnen.

Duurzaamheid

Sonos maakte een aantal duurzame keuzes in het productontwerp. Interessant omdat Sonos gewend is producten te maken die erg lang meegaan. Zo kun je vanaf begin af aan al losse oorkussens bestellen. Zo kun je beschadigde exemplaren gemakkelijk vervangen. De keuze voor vegan leather van PU is niet alleen om de vegans blij te houden, maar ook omdat de CO2 impact veel lager is ten opzichte van echt leder. De case van vilt die je bij de headset krijgt bestaat ook voor 75% uit hergebruikt materiaal.

Sonos Ace Wit

Heeft Sonos wel ruimte in de markt?

De markt voor headsets zou zo onderhand toch flink moeten verzadigen. We zien klassieke merken hun best doen om unieke dingen te doen om nieuwe modellen in de markt te brengen. Denk bijvoorbeeld aan Samsung en Samsung-dochter JBL die touchscreens plaatsen in de doosjes van true wireless headsets. Maar Sonos en Dyson laten zien dat echte innovatie eigenlijk van buiten de traditionele markt komt. Denk aan hoe de Dyson Zone een luchtfilter bevat terwijl Sonos er nu voor kiest dat je optimaal kunt genieten van films en series in huis. Zeker als je al een Sonos opstelling in huis hebt, biedt het kiezen voor een Sonos headset boven die van een Apple zoveel voordeel dat Sonos maar zo een flinke slag zou kunnen slaan.

Sonos Ace kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.