Logo GadgetGear.nl
Samsung Galaxy S24 Familie
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung stopt samenwerking iFixit voor smartphonereparaties

Net als Apple en Google, koos ook Samsung voor iFixit als partner voor smartphonereparaties. In de VS is het recht op reparatie al volledig ingeburgerd en hier in de EU komt dit nu ook vol op gang. Echter heeft de Koreaan zich nu teruggetrokken uit de samenwerking met het Amerikaanse iFixit.

Volgends de reparatie webshop is Samsung niet langer geïnteresseerd in een samenwerking. Hierdoor loopt de samenwerking af op 17 juni van dit jaar. De samenwerking liep onder anderen stuk op dat Samsung het niet toeliet dat iFixit meer dan 7 onderdelen per kwartaal per klant mocht verkopen. Dit om te voorkomen dat kleine afnemers reparatiediensten gaan leveren. Bovendien gaf iFixit bij The Verge aan dat de prijs voor onderdelen veel te hoog ligt. Deze prijs werd opgedreven door bijvoorbeeld een ‘accukit’ te leveren waar een display op de batterij verlijmd zit. Hierdoor moest je voor een vervanging van de batterij verplicht ook een display afnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.